Bitcoin begint de week goed, maar alle ogen zijn op morgen gericht

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Bitcoin begint de week goed, maar alle ogen zijn op morgen gericht,

De bitcoin koers is goed begonnen aan de nieuwe week en kon uiteindelijk met 3% stijgen gisteren. Over de afgelopen zeven dagen staat er zelfs een stijging van 4 procent op de borden. Zijn de bears nu dan eindelijk uitgeblust en is het weer tijd voor de bulls?

Het antwoord op die vraag zal grotendeels afhangen van aankomende woensdag.

Een nieuwe renteverhoging?

Woensdag neemt de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) namelijk een nieuw besluit over de rente. De verwachting is (99 procent zekerheid) dat de Federal Reserve de rente op hetzelfde niveau houdt, zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien.

Bron: CME Group

Momenteel staat de rente op 5,25 – 5,50 procent in de Verenigde Staten en de verwacht is dat we tot juni 2024 op hetzelfde niveau blijven. In juni zou volgens de markt de eerste renteverlaging moeten komen, gevolgd door een tweede in september en een derde in december 2024.

Dan zou de rente nog op 4,50 – 4,75 procent moeten staan, wat redelijk overeenkomt met de verwachtingen voor de inflatie. Die lijkt in 2024 namelijk ook nog relatief hoog te blijven.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Voor de bitcoin koers betekent dit vooral dat we geduld moeten tonen. Door de hoge rentes van de Amerikaanse centrale bank is het onwaarschijnlijk dat bitcoin zomaar aan een bullrun begint. Sterker nog, de onderstaande grafiek van de Amerikaanse centrale bank toont dat er vrijwel altijd recessies volgen op rentecampagnes.

Federal Funds Effective Rate (FEDFUNDS) | FRED | St. Louis Fed

Als die recessie er komt, dan krijgt bitcoin waarschijnlijk nog een tik. Maar als de recessie niet komt is er ook slecht nieuws, want dan moeten we nog langer dealen met de hoge rentes. Dan kunnen alleen de halving en de potentiële komst van de Spot Bitcoin ETF in Amerika nog voor spektakel zorgen.

Dat is waar ik persoonlijk mijn hoop op gevestigd heb. Voor de komende maanden verwacht ik nog niet teveel van risico-assets.

,
De bitcoin koers is goed begonnen aan de nieuwe week en kon uiteindelijk met 3% stijgen gisteren. Over de afgelopen zeven dagen staat er zelfs een stijging van 4 procent op de borden. Zijn de bears nu dan eindelijk uitgeblust en is het weer tijd voor de bulls? Het antwoord op die vraag zal grotendeels […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com