Bitcoin analyse: voorzichtig optimisme boven de 57.000 dollar

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Bitcoin analyse: voorzichtig optimisme boven de 57.000 dollar,

Bitcoin bevindt zich op een belangrijk moment. De koers lijkt een bearish patroon te vormen, maar er een kans dat de koers uiteindelijk niet neerwaarts uitbreekt. Veel analisten blijven optimistisch en verwachten dat de koers deze week nog zal stijgen en weer boven de 60.000 dollar komt. Hoewel dit misschien te ambitieus is, is het belangrijk dat er in de komende dagen een deel van de recente correctie wordt teruggewonnen, en dat lijkt haalbaar.

De 4-uurgrafiek: blijven we boven de 57.000 dollar?

Zolang Bitcoin boven de 57.000 dollar blijft, is er reden voor optimisme, al dan wel voorzichtig. Behoud van de 57k betekent namelijk dat we een klein ondersteuningsniveau hebben teruggewonnen. De laatste twee rode 4-uurscandles zijn dan bedoeld om de steun opnieuw te testen en kopers aan te trekken, voordat de koers verder kan stijgen.

Wel moeten we opletten op het gebrek aan koopvolume, wat doorgaans niet positief is. Op de bovenstaande grafiek zien we namelijk steeds verder afnemend koopvolume terwijl de koers toch higher highs en higher lows maakte. Hoewel dit op een relatief korte termijn grafiek van 4-uurscandles niet altijd veel zegt, is het belangrijk om te weten dat een komende stijging vanaf dit niveau ondersteund moet worden door een hoog volume. Dit bevestigt de trend.

Zien we dit niet, en blijven we een afname zien in het volume (zie zwarte pijl), dan is de stijging geen gezonde beweging en kun je een trendverandering verwachten. Volume is dus heel belangrijk om in de gaten te houden.

De weekgrafiek: komen we weer boven de indicator?

Laten we eerlijk zijn: de weekgrafiek ziet er niet goed uit. De koers heeft niet alleen een lower low gemaakt, wat een trendbreuk aangeeft, ook hebben we een essentiële indicator verloren. Deze indicator fungeert altijd als grote ondersteuning of sterke weerstand. Vaak zit daar maar weinig grijs gebied tussen. Het verliezen van deze band, betekent dus bijna altijd dat het nu in een hardnekkige weerstand verandert.

Er zijn nu twee mogelijke scenario’s. In het eerste scenario stijgt de koers deze week of volgende week boven de Bull Market Support Band, de indicator waar ik zojuist over sprak. Dit zou betekenen dat de recente daling onder de band als een fake-out kan worden beschouwd.

In het tweede, bearish scenario, wat in de huidige omstandigheden mogelijk toch aannemelijker is, hebben we de band definitief als steun verloren en kunnen we meer bearish koersactie verwachten.

Beide scenario’s zijn realistisch. Door vooral op het volume, de ondersteuningsniveaus en de weeksluitingen te letten, kunnen we op korte termijn erachter komen wat we van Bitcoin kunnen verwachten de komende maanden.

The post Bitcoin analyse: voorzichtig optimisme boven de 57.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Bitcoin bevindt zich op een belangrijk moment. De koers lijkt een bearish patroon te vormen, maar er een kans dat de koers uiteindelijk niet neerwaarts uitbreekt. Veel analisten blijven optimistisch en verwachten dat de koers deze week nog zal stijgen en weer boven de 60.000 […]

The post Bitcoin analyse: voorzichtig optimisme boven de 57.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.