Birdchain ICO – Verkoop jouw ongebruikte SMS berichten!

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De Birdchain PRE-ICO is nu van start! Voor ons is dit een hele bijzondere ICO. Echt eentje om naar uit te kijken. Het idee van Birdchain is om ongebruikte Sms-berichten te verkopen. Deze worden verkocht aan bedrijven. Zij hoeven zo tot 6 keer minder te betalen voor sms-diensten. Gebruikers van de Birdchain app kunnen zo tussen de 30 en 300 dollar verdienen. Dit is omgerekend ongeveer tussen de 25 en 250 euro per maand. Een mooi passief inkomen dus. Deze ICO heeft sterke en zwakke punten. Wij zullen deze met jou doornemen en een kort advies formulieren.
Klik hier om direct mee te doen met de Birdchain ICO!
Een inleiding van Birdchain
Bijzonderheden van de BIRD ICO en PRE-ICO
Tijdens de gesloten pre-ICO is er al 150 ETH opgehaald
De Pre-ICO is nu al van start gegaan
De Whitepaper kun je hier terugvinden
Details over de publieke open ICO worden zo snel mogelijk bekendgemaakt
Samenwerking met CarVertical, hierover verderop in de blog meer
Meer informatie:
Telegram (Engels)
BitcoinTalk Forum (Engels / Nederlands)
Reddit (Engels)
Twitter (link)
Facebook (link)
YouTube (link)

Van probleem naar oplossing
Het probleem voor gebruikers: Mensen hebben databundels met onbeperkt smsen. Deze worden niet tot nauwelijks meer gebruikt. Onder andere de komst van WhatsApp, Telegram en Messenger hebben hier voor gezorgd.
Het probleem voor bedrijven: Bedrijven betalen enorm veel geld voor A2P SMS services. Dit is de afkorting voor Application-To-Person SMS Messaging. Het zijn dus applicaties die bedrijven hebben om mee te sms’en naar mensen zoals wij, die een mobiele telefoon hebben. Deze bedrijven zoeken naar een goedkope oplossing om de prijzen hiervan te verlagen.
De oplossing: Gebruikers kunnen automatisch hun ongebruikte sms’jes (binnen de fair use policy) verkopen via de Birdchain Instant Messaging App.
Onbeperkte sms-bundels bij Vodafone (7 november 2017)De SMS-markt
De markt van SMS is enorm groot. Als we kijken naar het onderdeel A2P SMS, dan was dit $56 miljard in 2015. In 2017 groeit dit naar alle waarschijnlijkheid naar $63 miljard. Bedrijven gebruiken bijvoorbeeld deze diensten om een SMS te versturen naar gebruikers om een telefoonnummer te bevestigen. Ook wordt het ingezet om sms-berichten te versturen om je op de hoogte te houden of een wachtwoord te versturen. Sommige bedrijven versturen ook reclame via de sms. Birdchain wil hier gebruik van maken.
Klik hier om direct mee te doen met de Birdchain ICO!
De Birdchain app en sms’jes verkopen
Alle gebruikers van de Birdchain app moeten gaan deelnemen aan de markt. Zij zullen allemaal een deel van de opbrengst krijgen. Des te meer sms’jes worden verzonden vanaf hun telefoon (door bedrijven), des te meer zij zullen verdienen.
Ook kun je de Birdchain app gebruiken om met elkaar te chatten, net zoals je gewend ben bij bijvoorbeeld WhatsApp, Kik Messenger of Telegram. Het enige verschil: Je kan ondertussen geld verdienen door jouw ongebruikte SMS berichten te verkopen!
Het globale inkomen-principe
Birchain heeft ook als doel om een inkomen voor iedereen te kunnen creëren. Een globaal inkomen waarmee je geld kan verdienen zonder afhankelijk te zijn van een instantie, zoals bank of overheid. Iedereen met een telefoon met daarop de Birdchain App kan geld verdienen.
Het team achter Birdchain
Het team van deze cryptocurrency bestaat voor een groot deel uit het team dat onder andere heeft gewerkt aan VertexSMS. Dit is een dienst die A2P diensten aanbiedt aan bedrijven. Zij kennen de markt dus van binnen en buiten. iets wat wij een fijn iets vinden. Het is geen ICO van mensen met nul verstand van de markt waarbinnen zij actief willen zijn. Een pluspunt!
Het team achter Birdchain Bron: https://www.birdchain.io/Wat heeft Birdchain op de blockchain te zoeken?
In de Whitepaper (pdf hier te vinden) kun je lezen waarom Birdchain er voor heeft gekozen om op de blockchain actief te zijn. Reden is onder andere om deze technologie te brengen naar de massa. Zij denken dat Birdchain cryptocurrency naar de mensen brengt. Het is een token van en voor mensen. Ook zal het dus makkelijk zijn om cryptocurrency te verdienen met jouw telefoon.
Hoe gaat de app en het verkopen van sms’es werken?
Ook in de whitepaper (link naar Birdchain Whitepaper)hebben zij een stappenplan geschreven. Vrij vertaald naar het Nederlands is dit het volgende:
Download de Birdchain applicatie via de website of appstores
Maak van deze app jouw standaardapplicatie voor berichten

Open het menu
Bepaal hoeveel sms’jes je wilt verkopen
Klik op verzenden

Chat met vrienden en familie via de app. Op de achtergrond worden jouw sms’jes automatisch verkocht
Kik in de app hoe het gaat met het aantal verkochte berichten en hoeveel geld je hier al mee hebt verdient
Wat gaat Birdchain niet doen?
Birdchain zal geen telefoonnummers van jou doorgeven aan bedrijven
Ze gaan niet jouw gegevens of die van vrienden doorspelen of verkopen
Bedrijven zijn gebonden aan regels zoals die nu ook gelden. Ze moeten bijvoorbeeld altijd hun (bedrijfs)naam vermelden in berichten.
Als een gebruiker een promotiebericht heeft gehad, dan ontvangt deze 72 uur lang geen berichten van bedrijven.
Roadmap van Birdchain. Bron: https://www.birdchain.io/De Birdchain ICO – BIRD tokens
De PRE-ICO is nu van start gegaan. Je kan op de website van Birdchain alle informatie vinden hoe je met HOGE bonus mee kan doen tijdens deze pre-ICO.
De BIRD tokens zijn onderdeel van de Ethereum blockchain. Met deze BIRD tokens kunnen bedrijven diensten kopen. Ook verdienen gebruikers dit geld door ongebruikte sms’jes te verkopen.
Klik hier om direct mee te doen met de Birdchain ICO!
Hoe meedoen?
Je kan meedoen met Ethereum. Als je niet weet hoe dit werkt, lees dan onze handige gids voor Ethereum kopen. Om mee te doen tijdens de ICO tot 2.5 Ether, volg je de volgende stappen:
Ga naar de website birdchain.io
Klik op de knop “Join Pre-ICO” (meedoen met de Pre-ICO)
Vul jouw ETH adres in (Ethereum adres)
Je ziet een wallet adres waar je ETH, BTC en LTC naar over moet maken
Als je meer dan 2.5 Ether wilt bijdragen. Je moet dan het KYC (Ken je klant, Know Your Customer) invullen. Ze vragen dan onder andere naar documenten waarmee je onder andere jouw identiteit kan bevestigen.
Samenwerking met CarVertical
Interessant aan deze ICO is dat er een toegezegde samenwerking is met het blockchain bedrijf CarVertical. Dit bedrijf heeft als doel om zoveel mogelijk informatie m.b.t. auto’s te verzamelen. Zij willen hiermee een groot register opbouwen met daarin informatie zoals kentekens, leeftijd, geschiedenis van de auto, onderhoudsgeschiedenis etc. CarVertical heeft toegezegd om 100ETH te kopen aan BIRD-tokens. Zij hebben hier een letter of intent voor getekend. Dit is een intentieverklaring. Lees deze hieronder.
Intentieverklaring. Bron: https://steemit.com/bitcoin/@birdchain/birdchain-signs-partnership-with-carvertical-prebuying-100-ether-worth-of-birdchain-tokens-for-future-services
Voor en nadelen die wij zien
Aan elke ICO zitten voor- en nadelen. Zo ook aan deze ICO. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van punten die wij hebben gezien na het lezen van de Whitepaper en de overige informatie.
Voordelen
Een van de weinige projecten die direct in het echte leven kan worden gebruikt
Een manier voor mensen om een inkomen te verdienen buiten de overheid om. Het is een soort globaal inkomen.
Het team is zeer ervaren op dit gebied.
Het idee is geweldig en zal door veel mensen worden opgepikt. Ongebruikte sms’jes op de blockchain verkopen is een idee dat snel viral kan gaan en opgepikt kan worden.
Voor bedrijven erg aantrekkelijk om tegen lagere tarieven sms-diensten te kopen
Nadelen
Wij weten niet hoe telecombedrijven gaan reageren op de verkoop van sms’jes door gebruikers. Dit is voor ons het meest spannende punt
Ze moeten concurreren met andere berichtenapps
Er kan competitie komen als er een fork plaatsvindt van Birdchain
Concurrenten kunnen makkelijk instappen in deze dienst

Conclusie
Een zeer interessant project waar wij zeker wat in gaan investeren. Investeren in ICO’s is zeer risicovol. Doe dit alleen met geld dat je kan missen. Deze ICO valt wat ons betreft zeker niet in het laag-risico segment, maar meer in het midden tot hoog. Ze zijn naar onze mening erg afhankelijk van de reactie van telecombedrijven. Ook is het afwachten of de fair use policy van telecombedrijven door gebruikers niet te snel wordt overtreden, waardoor er ongeregeldheden tussen gebruikers en deze bedrijven kunnen ontstaan.
Voordeel is wel dat de sms’jes via de app worden verkocht en dat bijvoorbeeld Vodafone of T-Mobile niet zomaar in de sms geschiedenis van hun gebruikers mogen snuffelen. Het zal dus best lang gaan duren voordat deze bedrijven stappen kunnen ondernemen, zolang de gebruiker niet teveel berichten verkoopt.
Het idee vinden wij erg goed en ook fijn dat het na de ICO direct kan worden toegepast in het echte leven. Als het aanslaat, dan gaat het zeker een succes worden. Wij verwachten dat met de 50% bonus er een leuke winst te behalen valt.
Klik hier om direct mee te doen met de Birdchain ICO!
Alvast ETH, LTC of BTC kopen?
Bekijk de onderstaande aanbieders voor Ethereum:
Litebit Bekijk
Bitvavo Bekijk
Bitonic Bekijk
BTC Direct Bekijk
Anycoin Direct Bekijk
Changelly Bekijk
*De ledenstop bij Litebit is voorbij. Je kan gewoon weer een account aanmaken en cryptocurrency kopen met iDEAL.
 
Het bericht Birdchain ICO – Verkoop jouw ongebruikte SMS berichten! verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.