Binance’s crypto zakt naar dieptepunt terwijl problemen opstapelen

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Binance’s crypto zakt naar dieptepunt terwijl problemen opstapelen,

De crypto van het enorme handelsplatform Binance heeft de afgelopen week een flinke daling laten zien. Een van ’s werelds bekendste digitale munten raakte na de daling van bijna 13% een dieptepunt van $206,2. Sinds de bullrun van twee jaar geleden is dit de laagste prijs van de build ’n build (BNB) cryptovaluta.

De Binance munt heeft in de afgelopen 12 maanden maar liefst 30% van zijn waarde verloren. Eind vorig jaar kwam BNB ook al in de buurt van dit dieptepunt door de val van FTX.

Grootste klap voor BNB sinds aanklacht SEC

Toch was vorige week niet de grootste klap voor BNB dit jaar, die vond al twee maanden geleden plaats. Destijds diende de Amerikaanse toezichthouder maar liefst 13 aanklachten in tegen Binance. Volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) had Binance niet de vergunning om bepaalde crypto te verkopen die de toezichthouder bestempelt als effect. Tevens werd de grootste cryptobeurs ter wereld beschuldigd van fraude en marktmanipulatie. De rechtszaak tussen beide partijen loopt nog steeds.

Crypto van Binance krijgt het steeds zwaarder

De dalende koers van BNB heeft waarschijnlijk te maken met de recente ontwikkelingen omtrent het handelsplatform. Sinds de aanklacht tegen Binance, stapelen de problemen voor de cryptobeurs op en is het al teruggetrokken uit meerdere Europese landen, waaronder Nederland. Ook heeft het enorme cryptobedrijf onlangs een de grote betalingsverwerkersbedrijf verloren en heeft zijn betalingsdienst Binance Connect stopgezet.

Ondertussen komen er klachten binnen dat klanten problemen hebben met EUR-transacties. Gebruikers klagen op Twitter over de transactieproblemen met de euro. In een reactie laat de Binance helpdesk weten dat directe overschrijvingen voor EUR-valuta momenteel in onderhoud is. Gebruikers worden geadviseerd om alternatieve transactiemethoden toe te passen voor het storten en opnemen van EUR-valuta.

Binance heeft op het moment van schrijven echter nog geen officiële mededeling gedaan over de bovenstaande kwestie omtrent de euro.

De onzekerheden en negativiteit rondom het handelsplatform blijven toenemen. Dat zorgt voor een negatieve reactie van de BNB koers. Fans en cryptohandelaren spelen in op de angst, onzekerheid en twijfel (fear, uncertainty & doubt – FUD) wat terug is te zien in de huidige daling. BNB is nog wel de vierde grootste cryptovaluta ter wereld.

,
De crypto van het enorme handelsplatform Binance heeft de afgelopen week een flinke daling laten zien. Een van ’s werelds bekendste digitale munten raakte na de daling van bijna 13% een dieptepunt van $206,2. Sinds de bullrun van twee jaar geleden is dit de laagste prijs van de build ’n build (BNB) cryptovaluta. De Binance […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com