Binance baas spreekt zich uit over schokkende ontslagen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Binance baas spreekt zich uit over schokkende ontslagen,

Brian Shroder, de CEO van Binance.US kondigde onlangs zijn ontslag aan. De bekendmaking ging gepaard met de algemene ontslagronde waarbij maar liefst een derde van de werknemers het bedrijf moest verlaten. Ook andere prominente figuren verlieten het bedrijf, zoals de Chief Risk Officer Sidney Majalya. 

Binance in zwaar weer?

De ontslagen waren noodzakelijk om de financiële stabiliteit van het bedrijf op lange termijn te waarborgen. De stappen zijn nodig door de toenemende regelgeving uitdagingen vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Eerder dit jaar werd Binance US aangeklaagd door onder andere de Commodities Futures Trading Commission (CFTC)  en de SEC. Als reactie heeft het bedrijf naast de ontslagronde ook zijn diensten als ‘crypto-only exchange‘ verfijnd en bepaalde handelsparen met fiat-valuta geschrapt. 

Changpeng Zhao, ook wel CZ genoemd, is het wereldwijde hoofd van Binance. Hij legde op X, het voormalige Twitter, een verklaring af over de recente ontwikkelingen. CZ beschrijft het vertrek van de Amerikaanse CEO als een verdiende pauze en prees hij wat Shroder over de afgelopen jaren heeft weten te bereiken. CZ erkende daarnaast de uitdagingen waarmee Binance.US momenteel wordt geconfronteerd. met name de veranderende regelgeving omgeving in de VS. 

De nieuwe CEO van Binance.US wordt Norman Reed. Hij moet de benodigde expertise brengen om het bedrijf door deze moeilijke tijden te leiden. Reed weet het een en ander over financiële regelgeving en crypto aangezien hij eerder heeft gewerkt bij de SEC, de Federal Reserve Bank van New York en bij Ripple Labs.

Spanningen en geruchten escaleren

De spanningen tussen de SEC en Binance US blijven oplopen. De SEC beschuldigt Binance US van het niet volledig meewerken aan een lopend onderzoek, wijzend op de geringe 220 documenten die zijn verstrekt. Velen hiervan zijn naar verluidt onleesbaar en missen volgens de overheidsinstantie essentiële gegevens. Tegelijkertijd nemen geruchten toe over de mogelijkheid dat Binance International toegang heeft tot Binance.US activa, mede door het gebruik van dezelfde custody-software, Ceffu.

,
Brian Shroder, de CEO van Binance.US kondigde onlangs zijn ontslag aan. De bekendmaking ging gepaard met de algemene ontslagronde waarbij maar liefst een derde van de werknemers het bedrijf moest verlaten. Ook andere prominente figuren verlieten het bedrijf, zoals de Chief Risk Officer Sidney Majalya.  Binance in zwaar weer? De ontslagen waren noodzakelijk om de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.