Belangrijke cryptowet mogelijk tóch doorgevoerd in VS

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Belangrijke cryptowet mogelijk tóch doorgevoerd in VS,

De Amerikaanse politiek staat deze week mogelijk op een keerpunt met betrekking tot de regulering van cryptocurrencies. Een belangrijke stemming in het Huis van Afgevaardigden zou het veto van president Joe Biden tegen de Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121) kunnen omkeren. Deze regelgeving, die van cruciaal belang is voor de manier waarop cryptocurrencies op financiële balansen worden gerapporteerd, wordt binnenkort opnieuw beoordeeld.

Cruciale stemming in het congres

SAB 121 eist dat SEC-rapporterende entiteiten hun cryptocurrency-bezittingen op de balans vermelden. Dit werd eerder al door zowel het Huis als de Senaat ondersteund. 

Echter, een presidentieel veto hield de implementatie tegen. Nu staat een herstemming op de agenda, die het veto van president Biden ongedaan kan maken.

Impact van SAB 121

De tegenstanders van SAB 121 voeren aan dat deze regelgeving het voor Amerikaanse banken moeilijk zou maken om op grote schaal cryptocurrency-verhandelde producten te bewaren. 

Dit zou leiden tot een concentratierisico waarbij meer controle overgaat naar niet-bancaire entiteiten, een zorg die de crypto-industrie ernstig neemt. Om Biden’s veto teniet te doen, is een tweederdemeerderheid in beide kamers nodig. Dit wordt een nog een flinke uitdaging gezien de wet bij de vorige stemmingen in het Huis en de Senaat 55,6% en 61,2% respectievelijk had gehaald.

Er is echter wel nog hoop, aangezien SAB 121 wordt gesteund door leden van de Democratische én de Republikeinse partij. Er zullen vooral Democraten moeten worden overgehaald om Bidens veto om te keren.

Toekomst van crypto

Deze stemming komt op een moment dat zowel de Democratische als de Republikeinse kandidaten, waaronder Donald Trump, hun campagnes voor de presidentsverkiezingen van 2024 opvoeren. Beide kandidaten besteden steeds meer aandacht aan digitale activa, waarbij ze allebei met plannen zijn gekomen over bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

De toenemende aandacht voor digitale assets is een positieve ontwikkeling voor de crypto-industrie, aldus Kerri Langlais, chief strategy officer bij Bitcoin miner TeraWulf. Langlais benadrukt het belang van voortdurende educatie en politieke inspanningen om de standpunten van zowel Biden als Trump ten aanzien van cryptocurrencies te beïnvloeden.

Het bericht Belangrijke cryptowet mogelijk tóch doorgevoerd in VS verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Belangrijke cryptowet mogelijk tóch doorgevoerd in VS verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.