Analyse: gaat Bitcoin (BTC) weer terug naar de 25.000 dollar?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Analyse: gaat Bitcoin (BTC) weer terug naar de 25.000 dollar?,

Gisteren liet de Bitcoin koers een mooie stijging zien tot wel boven de 27.400 dollar, wat mij behoorlijk verraste. Maar al snel werd duidelijk dat deze stijging niet houdbaar was. Binnen enkele uren kelderde de koers weer terug naar het niveau van vóór de stijging. Er is dus helemaal niets verandert.

De koersrichting blijft tot op zekere hoogte onduidelijk. De snelle neerwaartse beweging na de piek is echter niet uit de lucht gegrepen. Dit heeft alles te maken met de Bull Market Support Band, een indicator die functioneert als weerstand tijdens bearish periodes. Dat Bitcoin gisteren krachtig werd afgewezen bij deze indicator, kunnen we zeker als een bearish signaal opvatten.

De koerspositie van Bitcoin

Op de onderstaande grafiek zijn de koersschommeling van gisteren duidelijk te zien. De candle van gisteren heeft een grote wick aan de bovenkant van de candlestick, wat aangeeft dat de koers sterk is gestegen, maar de dag uiteindelijk een stuk lager heeft afgesloten.

Dit heeft te maken met de Bull Market Support Band, een indicator die fungeert als ondersteuning tijdens een bulltrend en als weerstand in een beartrend. De koers heeft deze indicator steun verloren, waardoor het nu in een weerstand is verandert, zoals we gisteren hebben ervaren.

Hoe nu verder?

De weerstand blijft buitengewoon krachtig, zoals blijkt uit de grote daling die volgde na het testen van deze indicator. Het zou me niet verbazen als we de komende dagen meer rode candles gaan zien. Dit komt niet alleen door de sterke weerstand, maar wordt ook onderstreept door de grafiek hieronder. Ondanks een gestage stijging van de koers in de afgelopen dagen, zien we dit niet terug in het koopvolume.

Het koopvolume lijkt af te nemen, terwijl de koers stijgt. Dit is een bearish signaal dat vaak wijst op een trendverandering.

Historische prestatie Bitcoin in september

Er zijn duidelijke aanwijzingen voor rode candles, vanwege de weerstand en de volume-indicator die een trendommekeer voorspelt. Daarnaast is er nog een opmerkelijk feit om rekening mee te houden. Als we kijken naar de historische prestaties van de maand september in de afgelopen 6 jaar, dan valt op dat de koers sinds 2017 deze maand slecht afsluit, en in bijna alle gevallen zelfs meer dan 5% in het rood.

Natuurlijk biedt dit geen garantie voor de huidige maand september, maar het is goed om dit in gedachten te houden. Ik heb vervolgens de grafieken nog eens naast elkaar gelegt en de maanden september met elkaar vergeleken in prijsactie. Hier zag ik dat de koers vaak een stijging laat zien om vervolgens later die maand de winst volledig teniet te doen en nieuwe dieptepunten te vormen.

Als deze trend zich herhaalt met betrekking tot de recente stijging die we hebben gezien, zou dit kunnen betekenen dat de koers weer onder de 25.000 dollar zal dalen, wat neerkomt op een daling van meer dan 6%.

The post Analyse: gaat Bitcoin (BTC) weer terug naar de 25.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Gisteren liet de Bitcoin koers een mooie stijging zien tot wel boven de 27.400 dollar, wat mij behoorlijk verraste. Maar al snel werd duidelijk dat deze stijging niet houdbaar was. Binnen enkele uren kelderde de koers weer terug naar het niveau van vóór de stijging. […]

The post Analyse: gaat Bitcoin (BTC) weer terug naar de 25.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.