Analyse: Bitcoin stijgt 13% naar koers van 48.800 dollar

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Analyse: Bitcoin stijgt 13% naar koers van 48.800 dollar,

Bitcoin heeft een fantastische week achter de rug waarbij de munt een koers van 48.800 dollar bereikte. Kan de munt vanuit hier verder omhoog, of gaan we een correctie zien? Laten we naar de grafieken kijken.

De sterkste prijlevels

We beginnen deze analyse met een blijk op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Ook zien we hier goed hoe sterk de afgelopen candle is geweest, de munt steeg meer dan 13 procent in één week tijd.

We zien hier twee grote prijslevels die belangrijk zijn voor BTC. Ik heb het dan over de groene en de rode zone. We beginnen met de bovenste rode zone rond een koers van 68.000 dollar.

Dit is misschien nog te ver in de toekomst, maar het is goed om dit level alvast helder te hebben. Het is de plek waar Bitcoin ongeveer zijn all time high heeft gemaakt. En als de munt hier terugkomt, zou het niet gek zijn als veel investeerders hier wat winst pakken.

Daarnaast zien we een groene zone rond 46.000 dollar. Dit is een zone waar Bitcoin op dit moment doorheen wil breken, en die is wat belangrijker op de korte termijn. Zoals je kan zien is dit ook een plek waar de munt in 2022 met flinke kracht uit daalde. Als de munt terugkomt bij dit soort plekken, is het logisch dat er wat weerstand komt.

Koers op de korte termijn

Het lijkt nu alsof de munt door deze zone heen komt. De wekelijkse candle is op een prijs gesloten van 48300 dollar, waardoor de zone in principe gebroken is. Het enige wat de munt nu verder kan brengen, is een hoger hoogtepunt. Om dit beter te analyseren, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur.

Bitcoin is namelijk al eens tot deze koers gekomen, maar er waren te veel verkopers die de prijs terugdrukte tot 38.500 dollar. Vervolgens heeft de munt geworsteld met de blauwe lijnen, en sindsdien is de munt met een opleving bezig. Het is nog even afwachten of BTC ook dit vorige hoogtepunt voorbij komt.

Mocht dit lukken, dan kan de koers op de lange termijn verder naar de grote rode zone. Het vooruitzicht is dus niet heel slecht! Het enige wat we niet willen zien is dat de munt hier teruggedrukt wordt, terug in de groene zone. In dat geval kan Bitcoin verder omlaag, maar dit scenario lijkt onwaarschijnlijker dan de positieve variant.

The post Analyse: Bitcoin stijgt 13% naar koers van 48.800 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

,

Bitcoin heeft een fantastische week achter de rug waarbij de munt een koers van 48.800 dollar bereikte. Kan de munt vanuit hier verder omhoog, of gaan we een correctie zien? Laten we naar de grafieken kijken. De sterkste prijlevels We beginnen deze analyse met een […]

The post Analyse: Bitcoin stijgt 13% naar koers van 48.800 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

,
Lees het originele artikel op Btcdirect.eu

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.