Amerikaanse Senaat stelt blockchain voor als toepassing voor defensie

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Amerikaanse Senaat stelt blockchain voor als toepassing voor defensie,

In een recent rapport heeft de Senaatscommissie voor de Strijdkrachten minister van Defensie Lloyd Austin opgedragen om blockchain-technologie te verkennen voor militaire toepassingen, met name in het beheer van de toeleveringsketen en nationale veiligheid. Deze opdracht, onderdeel van het NDAA-rapport voor het fiscale jaar 2025 dat op 9 juli is uitgegeven, erkent het potentieel van blockchain om de integriteit van de defensie toeleveringsketen en de gegevensbeveiliging te verbeteren.

Minister Austin moet uiterlijk op 1 april 2025 een briefing geven waarin hij de plannen voor de integratie van blockchain in nationale veiligheidsapplicaties uiteenzet. De briefing moet pilotprogramma’s, voordelen en risico’s, huidige adoptie in de industrie en door buitenlandse landen, en de uitvoerbaarheid van de implementatie behandelen.

Deze stap valt samen met de groeiende politieke interesse in cryptocurrencies. Het Republikeins Nationaal Comité heeft onlangs steun voor Bitcoin-mijnbouw en het zelfbewaren van digitale activa opgenomen in het concept-beleidsplatform. Deze ontwikkeling duidt op een toenemende erkenning van blockchain- en cryptocurrency-technologieën in de plannen van de Amerikaanse regering en het leger, wat mogelijk toekomstige nationale veiligheidsstrategieën kan beïnvloeden.

Recente economische gegevens tonen een afkoelende arbeidsmarkt. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde dat in juni 206.000 banen zijn toegevoegd, wat boven de verwachtingen ligt maar lager is dan de 272.000 in mei. Het werkloosheidspercentage steeg licht tot 4,1%. Het gemiddelde uurloon steeg met 0,3% tot $35, iets onder de marktprognoses.

De banenwinst werd vooral gezien in de overheids-, gezondheidszorg-, sociale hulp- en bouwsectoren. Met zowel inflatie als de arbeidsmarkt die tekenen van vertraging vertonen, neemt de speculatie over mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve toe, waarbij grote Wall Street-bedrijven al in september verlagingen verwachten.

De verkenning van blockchain-technologie door het leger, samen met deze economische verschuivingen, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor toekomstige defensiestrategieën en technologische vooruitgang in nationale veiligheid.

Het bericht Amerikaanse Senaat stelt blockchain voor als toepassing voor defensie verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

In een recent rapport heeft de Senaatscommissie voor de Strijdkrachten minister van Defensie Lloyd Austin opgedragen om blockchain-technologie te verkennen voor militaire toepassingen, met name in het beheer van de toeleveringsketen en nationale veiligheid. Deze opdracht, onderdeel van het NDAA-rapport voor het fiscale jaar 2025 dat op 9 juli is uitgegeven, erkent het potentieel van […]

Het bericht Amerikaanse Senaat stelt blockchain voor als toepassing voor defensie verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.