Alle belangrijke bitcoin & crypto gebeurtenissen in april op een rijtje

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Alle belangrijke bitcoin & crypto gebeurtenissen in april op een rijtje,

April belooft weer een spannende maand te worden voor de bitcoin– en cryptomarkt.

Met een reeks belangrijke gebeurtenissen op de agenda, van halvings tot rechtszaken, staat de cryptogemeenschap voor een maand vol anticipatie en onzekerheid.

Hieronder volgt een overzicht van de meest opvallende momenten die we deze maand kunnen verwachten.

Datum Gebeurtenis
3 april Bitcoin Cash Halving
10 april Consumentenprijsindex VS
17 april Consumentenprijsindex Europa
9-11 april Paris Blockchain Week
19 april Deadline in rechtszaak tussen SEC en Coinbase
17-22 april Bitcoin Halving
17-22 april Bitcoin Runes Lancering
Eind april EigenLayer Lancering
30 april Strafhoorzitting Binance CEO Changpeng Zhao

Bitcoin Cash Halving – 3 April

Wellicht ben je er al van op de hoogte dat bitcoin deze maand een zogeheten halving ondergaat, maar dat geldt niet alleen voor bitcoin.

Ook zijn kleinere broertje, bitcoin cash (BCH), ondergaat een halving in april, en dat is zelfs al morgen.

Een halving is een belangrijk evenement dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Tijdens dit evenement wordt de beloning die miners ontvangen voor het verwerken van transacties gehalveerd.

Historisch gezien kunnen dit soort evenementen een grote impact hebben op de verdiensten van miners en de koers. De halving kan tot veel prijsvolatiliteit leiden.

Consumentenprijsindex VS – 10 April

Over volatiliteit gesproken, krijgen we in april weer twee belangrijke evenementen uit de macro-economische hoek.

Op 10 april wordt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De CPI meet de gemiddelde verandering over tijd in de prijzen die consumenten betalen voor een mandje van consumptiegoederen en -diensten.

De publicatie van de CPI in de VS is cruciaal omdat het een indicatie geeft van de inflatie, die weer invloed kan hebben op de monetaire beleidsbeslissingen van de Federal Reserve.

Hogere inflatie kan leiden tot hogere rentetarieven, wat indirect invloed kan hebben op de cryptomarkt.

We krijgen in april geen rentebeslissing van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Open Market Committee (FOMC) meeting vindt pas in mei weer plaats.

Consumentenprijsindex Europa – 17 April

Een weekje later wordt ook de CPI van de Eurozone gepubliceerd. Net als de CPI in de VS, biedt de CPI in Europa inzicht in de inflatietrends binnen de Eurozone.

Deze gegevens kunnen invloed hebben op de besluitvorming van de Europese Centrale Bank met betrekking tot het monetaire beleid.

Veranderingen in dit beleid kunnen gevolgen hebben voor de waarde van de euro en indirect invloed hebben op de cryptomarkten.

Paris Blockchain Week – 9 tot 11 April

De Paris Blockchain Week (PBW) staat bekend als Europa’s grootste blockchain- en digitale activa-evenement.

Dit jaar verwacht PBW meer dan 10.000 deelnemers en biedt het een platform voor discussies over blockchain-technologie, digitale activa, NFT’s en meer.

Het evenement trekt een divers publiek aan, waaronder investeerders, ondernemers en crypto-enthousiastelingen, en speelt een rol in het vormgeven van de toekomst van de industrie.

Deadline in rechtszaak tussen SEC en Coinbase – 19 april

De rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de grote cryptobeurs Coinbase is een belangrijk juridisch gevecht binnen de cryptowereld.

Afhankelijk van de uitkomst, kunnen de regelgevende kaders voor cryptobeurzen in de VS aanzienlijk veranderen, met potentieel verstrekkende gevolgen voor de industrie.

Bitcoin Halving – 17-22 april

Dan hebben we natuurlijk een van de belangrijkste en meest geanticipeerde evenementen in de cryptowereld: de bitcoin halving.

Zoals eerder gezegd, wordt tijdens de halving de beloning voor miners gehalveerd alsmede de uitgifte van nieuwe BTC.

Dit evenement heeft historisch gezien geleid tot enorme prijsbewegingen. Dat hoeft echter niet direct na de halving te zijn.

Bitcoin Runes lancering – 17-22 april

Direct na de halving wordt ‘Runes’ gelanceerd op het Bitcoin netwerk. Runes is een nieuw protocol van de maker van de Bitcoin Ordinals.

Met Ordinals werd het mogelijk om NFTs in de vorm van ‘Inscripties’ mogelijk op het Bitcoin netwerk, net zoals op Ethereum

Runes moet een nieuw tokenstandaard worden op Bitcoin waardoor het gemakkelijker dan ooit moet worden om nieuwe tokens te lanceren op het Bitcoin netwerk.

We krijgen dus in principe altcoins op Bitcoin wat tegelijkertijd de blockchain minder moet belasten en nieuwe interesse in Bitcoin kan veroorzaken.

EigenLayer lancering – eind april

Eind deze maand staat de lancering van EigenLayer gepland, een protocol voor restaking, of herstaking.

Het protocol wordt op Ethereum gelanceerd en maakt het hergebruik van gestaked ETH mogelijk.

Het project wordt gezien als potentieel grote speler in de DeFi-sector, haalde al $100 miljoen in investeringen op en heeft al een total value locked (TVL) van $12 miljard.

Strafhoorzitting Changpeng Zhao van Binance – 30 april

Tot slot krijgen we op de laatste dag van april te horen welke straf Changpeng ‘CZ’ Zhao, de voormalig CEO van Binance, krijgt.

Zhao heeft al schuldbekend voor het niet naleven van antiwitwasbeleid en mocht de afgelopen maanden niet de VS verlaten in afwachting van zijn strafzitting.

Hij zal niet zoals Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX, een straf van 25 jaar krijgen, maar het kan wel oplopen tot 18 maanden. De aanklagers willen zelfs een straf van 10 jaar voor CZ.

Het bericht Alle belangrijke bitcoin & crypto gebeurtenissen in april op een rijtje verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht Alle belangrijke bitcoin & crypto gebeurtenissen in april op een rijtje verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.