AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen,

De cryptomarkt kleurt voorzichtig groen, maar op artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, gebaseerde cryptomunten noteren significante stijgingen de afgelopen dagen. Bepaalde ontwikkelingen hebben de hype omtrent AI nieuw leven ingeblazen, en dat is duidelijk zichtbaar in de koersontwikkelingen van AI-crypto’s.

AI crypto gaan als een raket

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in de wereld van kunstmatige intelligentie. Zo heeft OpenAI, het bedrijf achter de razendpopulaire AI-chatbot ChatGPT, afgelopen weekend haar CEO Sam Altman ontslagen. Vandaag heeft de CEO van Microsoft, Satya Nadella, bekendgemaakt dat Altman is aangetrokken om ”een nieuw geavanceerd AI-onderzoeksteam te leiden”.

Ook liet Elon Musk deze zondag weten dat aandeelhouders van X Corp, het voormalige Twitter, een belang van 25 procent zullen krijgen in het in juli gelanceerde kunstmatige intelligentiebedrijf xAI. xAI is eerder deze maand begonnen met het testen van zijn Grok chatbot, die de strijd met ChatGPT aan moet gaan.

Al met al heeft AI weer wat aandacht verworven en dit heeft een positief effect nagelaten op de koersen van gerelateerde altcoins.

Fetch.ai staat met een stijging van bijna 18 procent op de 3e plek wat betreft de hardste stijgers van vandaag binnen de top 100 cryptomunten. Andere AI-munten die hard zijn gestegen zijn ocean protocol (OCEAN), singularityNET (AGIX) en bittensor (TAO), die respectievelijk 19,84, 14,43 en 9,25 procent hebben gewonnen in de afgelopen 24 uur.

Uit data van CoinGecko blijkt dat alle AI-gerelateerde cryptomunten tezamen een waardestijging van 12,2 procent hebben meegemaakt. Dit brengt de totale marktkapitalisatie op 6,83 miljard dollar.

GROK meme crypto

De lancering van Grok, van ongeveer twee weken geleden, bleef niet onopgemerkt binnen de crypto-wereld. In een mum van tijd verschenen er talloze nieuwe memecoins die stuk voor stuk verwezen naar de nieuwe chatbot.

Een van de grootste van deze tokens, GROK, bleek uitgebracht te zijn door oplichters. In korte tijd steeg de waarde van deze memecoin met meer dan 30 duizend procent. Toen de oplichterij echter aan het licht werd gebracht, kreeg de waarde van GROK flinke tikken te verduren.

Het bericht AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,

Het bericht AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen verscheen eerst op Crypto Insiders.

,
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.