Achter het stuur in Nederland: wat verdienen busschauffeurs?

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Achter het stuur in Nederland: wat verdienen busschauffeurs?,

Een baan als buschauffeur is wellicht een stiekeme jongensdroom van velen. Het openbaar vervoer is een belangrijk onderdeel van ons kikkerlandje en buschauffeurs zijn wat dat betreft sleutelfiguren van onze maatschappij. Buschauffeurs hebben regelmatig het vervoer platgelegd om te streven voor een betere cao, waarin ze een lagere werkdruk en hoger salaris wensen. In dit artikel kijken we naar het huidige salaris van een buschauffeur in ons land.

Salaris buschauffeurs

Volgens Nationaleberoepengids.nl verdient een buschauffeur gemiddeld 2.242 euro bruto per maand. Het minimale bruto salaris ligt volgens de website op 1.663 euro en het maximale bruto maandloon bedraagt 2.821 euro. De bedragen zijn allemaal gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

Het gemiddelde bruto uurloon van een buschauffeur ligt op 12,89 euro en het gemiddelde bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld staat gelijk aan 29.056 euro.

Logischerwijs neemt het salaris toe naarmate je meer ervaren bent. Het minimale salaris dient als een startsalaris, maar na ongeveer 2 jaar werkervaring kun je een salaris van maximaal 125 procent verwachten. Dit komt neer op hooguit 2.079 euro per maand.

Wanneer je 3 tot 5 jaar de Nederlandse wegen bestormt zal je salaris tussen de 85 procent en ongeveer 115 procent van het gemiddelde salaris van 2.242 euro liggen. Dit betekent dat je in dat geval tussen de 1.906 euro en 2.578 euro bruto per maand verdient.

Na 5 jaar werkervaring varieert het salaris tussen de 2.398 en 2.821 euro bruto per maand. Wat dat betreft biedt een baan als buschauffeur genoeg mogelijkheden om je loonstrookje te laten groeien.

Salarisverschillen in Nederland

Eerder deze maand heb je al kunnen lezen dat Nederland niks te klagen heeft als het gaat om de salarisverschillen. Van alle landen in Europa komt Nederland wat dat betreft uit op een gedeelde tweede plek met Duitsland. Net als onze oosterburen wordt er in ons land een maandelijks minimumloon van ongeveer 1.995 euro gehanteerd.

Desondanks lopen de salarissen in ons land natuurlijk nog steeds erg uiteen. Zo kon je recentelijk nog op Crypto Insiders lezen dat een eerstejaars advocaat voor het prominente bedrijf De Brauw Blackstone Westbroek 6.351,33 euro bruto per maand verdient. Een zevendejaars advocaat bij advocatenfirma Linklaters kan iedere maand zelfs 10.802,47 euro bruto opstrijken.

,
Een baan als buschauffeur is wellicht een stiekeme jongensdroom van velen. Het openbaar vervoer is een belangrijk onderdeel van ons kikkerlandje en buschauffeurs zijn wat dat betreft sleutelfiguren van onze maatschappij. Buschauffeurs hebben regelmatig het vervoer platgelegd om te streven voor een betere cao, waarin ze een lagere werkdruk en hoger salaris wensen. In dit […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com