8 cryptocurrency ideeën voor nieuwe bedrijven

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Het lijkt er op dat Bitcoins en altcoins uiteindelijk de wereld gaan veroveren. Althans, zo willen wij het graag zien. Elke keer als de marktkapitalisatie een paar duizend euro groeit, komen er weer veel nieuwe fans bij. Hierdoor zoeken ook entrepreneurs naar steeds nieuwere dingen en ideeën om hiervan mee te profiteren. En dan niet alleen door het kopen en verkopen van cryptocurrencies. In deze blog kijken we naar acht ideeën om een startup, bedrijf of iets dergelijks te starten in de wereld van cryptocurrencies. Misschien zit er wel iets voor jou tussen? Ook al wil je niet direct een ICO starten, er is nog voldoende ruimte binnen cryptovaluta om een lucratief bedrijf te starten.
Een cryptocurrency exchange (1)
Het eerste idee is wellicht meteen een schot voor open doel. Je kan een trading website opzetten. Een cryptocurrency exchange waarbij je cryptovaluta gemakkelijk kunt kopen met fiat (euro, dollar etc.) en andersom, is een populaire manier voor nieuwe bedrijven om winst te maken. Let wel goed op dat er een verschil zit tussen een exchange (zoals Litebit en Bitvavo) en een cryptocurrency exchange platform. Op de eerste staan de prijzen vast en profiteert het bedrijf van de verschillen tussen koop en verkoop orders. Vaak is dit een vast percentage. De tweede soort exchange heeft een orderboek en lijkt meer op een normale beurs. Je handelt hier dan ook vaak tussen gebruikers.
Gaming (2)
De laatste trend binnen de wereld van online multiplayer games is het actief ruilen van moeilijk verkrijgbare items. Deze items zijn vaak te verkrijgen in een game als willekeurige beloning. Bijvoorbeeld als je een sterk karakter hebt gedood. Deze items kunnen vaak worden verhandeld tussen spelers. Het handelen van items voor bijvoorbeeld echt geld wordt niet gedaan door de makers zelf. Deze kun je weer kopen op online websites en andere derde partijen. Een cryptocurrency zakelijk idee zou zijn dat je een platform maakt waarop deze items kunnen worden verhandeld. Het verkopen van in-game items voor blockchain tokens zou een grote hit kunnen zijn. De markt is in ieder geval enorm en lijkt nog stijgende.
Gokken (3)
Cryptocurrencies zitten niet vast aan normale regels, die voor fiat geld wel tellen. Je zou een groot online cryptocurrency casino op kunnen zetten. Er zijn hier al een groot aantal van, maar een echt goed werkend platform met een groot aanbod van spellen is er nog niet. In deze hoek valt er nog erg veel te halen.
Cryptocurrency bankautomaten (4)
Er zijn een aantal bedrijven die zich richten op het opzetten van een netwerk fysieke automaten. Op deze automaten kun je cryptocurrency kopen met een bankpas. De transactiekosten zijn vaak erg hoog, waardoor de bedrijven achter deze machines veel winst maken. Het is echter geen idee als je niet in het bezit bent van een groot startkapitaal. Het opzetten van een netwerk met bankautomaten is niet goedkoop. Deze markt is pas recent aangeboord en hier valt ook nog veel te halen.
Spullen verkopen voor cryptovaluta (5)
Als je al een bedrijf hebt in de retail, kun je cryptovaluta gaan accepteren. Dit klinkt misschien lastig, maar dat valt heel erg mee. Er zijn talloze aanbieders te vinden die jouw crypto bijvoorbeeld weer direct omruilen naar fiat geld.
Een escrow agent worden (6)
Als een cryptocurrency transactie succesvol plaats wil vinden tussen twee personen, moeten beiden personen een handeling verrichten. Als iemand de handeling niet wil verrichten die wel is afgesproken, dan kan een escrow agent dit oplossen. Ook kan het geld eerst naar de escrow agent worden overgemaakt. Zodra beide partijen gedaan hebben wat afgesproken, zorgt de escrow agent voor de financiële afhandeling. Als bedrijf moet je wel een heel betrouwbaar imago hebben. Mensen moeten jou echt gaan vertrouwen.
Een cryptocurrency influencer worden (7)
Influencers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de online wereld. Voor sommige mensen is dit zelfs een fulltime baan geworden.
Wat is een influencer?
Volgens Lab51 is een influencer het volgende:

iemand wordt als influencer gezien wanneer hij of zij een bovengemiddelde invloed heeft op het (koop)gedrag van (andere) consumenten op een webshop en winkel. De influencer vormt het centrale punt binnen influencer marketing. Dit is een vorm van marketing waarbij marketingactiviteiten worden ontplooid om deze vaak specifieke groep te bereiken en activeren in tegenstelling tot het benaderen van de potentiële markt als geheel. (bron Lab51)

Er is nog veel ruimte binnen de cryptocurrency wereld om influencer te worden. Dit kun je op meerdere manieren bereiken. Je zou onder andere een blog of vlog kunnen beginnen, maar ook actief zijn met betrouwbare informatie op Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram en andere sociale media. Let wel goed op dat je geen scams zoals Bitconnect gaat promoten, puur voor eigen gewin. Er is, naar onze mening, zeker nog veel behoefte aan betrouwbare influencers in de cryptocurency wereld.
Een cryptocurrency faucet beginnen (8)
Het idee achter een faucet is om gebruikers kleine hoeveelheden cryptovaluta te geven. Dit wordt vaak gedaan om verkeer naar een website te genereren. Aan het inkomende verkeer kan je zelf verdienen door bijvoorbeeld advertenties te weergeven via advertentienetwerken zoals Google Adsense.
Het bericht 8 cryptocurrency ideeën voor nieuwe bedrijven verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.