6 november 2010: De marktkapitalisatie van BTC is meer dan 1 miljoen dollar

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Na iets meer dan een jaar 10 maanden en drie dagen is de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst meer dan 1 miljoen dollar. Dit is was toentertijd een echte mijlpaal. Niemand had toen kunnen voorspellen dat de marktkapitalisatie ruim boven de 280.000.00.000 dollar uit zou komen. Een schommeling van meerdere miljoenen dollar per dag zijn nu niet eens vreemd meer. Op 6 november 2010 werd dit op diverse fora, waaronder BitcoinTalk, echt gevierd. Tegenwoordig wordt er niet meer stil gestaan bij een paar miljoen euro meer of minder Market Capitalization.
Wat is de market cap / marktkapitalisatie?
Een market cap in cryptocurrency is het aantal munten in omloop keer de huidige prijs per coin. Deze term is belangrijker dan de hoogte van één coin, omdat het iets verteld over de totale waarde van een cryptovaluta.
Een voorbeeld:
Op 13 december zijn er in totaal  16,737,862 BTC in omloop. De prijs op dat moment (09:45) is $16.975,00. Als nu het aantal BTC in omloop (circulating supply) vermenigvuldigd met de huidige Bitcoin koers, dan krijg je $284.125.207.450 USD. Dat is de huidige marktkapitalisatie van BTC. Dit kun je natuurlijk ook bij alle andere cryptovaluta uitrekenen, waar de huidige munten in omloop bekend van zijn.
Marktkapitalisatie Bitcoin in 2017, via Blockchain.infoWaar kun je de Market Cap van Bitcoin bekijken?
Er zijn meerdere plekken waar je de market cap van Bitcoin kan bekijken. Bekijk eens de onderstaande websites:
Blockchain Info cap (link)
Coinmarketcap.com (link)
Bitcoinofcharts.com (link)
Bitcoinity data (link)
Dit artikel is onderdeel van de serie Geschiedenis van cryptovaluta.
Het bericht 6 november 2010: De marktkapitalisatie van BTC is meer dan 1 miljoen dollar verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.