6 februari 2010: De eerste Bitcoin exchange

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op 6 februari 2010 werd de allereerste Bitcoin exchange opgericht door Bitcointalk gebruiker dwdollar. Deze heette The Bitcoin Market. Het traden op deze exchange begon op 17 maart 2010. Een grote update van de gehele website vond een jaar later plaats. Op het begin werd enkel de betaalmethode PayPal geaccepteerd, maar na fraude werd deze methode stopgezet. De website van The Bitcoin Market bevatte een grafiek met de wisselkoers van Bitcoin in Amerikaanse Dollar (USD).
De ondergang van The Bitcoin Market
Nadat de eigenaar van de website regelmatig werd opgelicht door niet geldige PayPal betalingen verwijderde hij deze betaalmethode van de eerste Bitcoin exchange. Hierdoor nam de website in populariteit af en gingen mensen richting de nieuw opgerichte MtGox. Het is onbekend wanneer de laatste Bitcoin trade op The Bitcoin Market plaatsvond. De website sloot zijn deuren nadat de populariteit af nam. De oude website kun je nog bekijken via deze link in het internetarchief.
Tegenwoordig
Het is tegenwoordig mogelijk om Bitcoin te kopen op honderden exchanges wereldwijd. Er zijn veel nieuwe exchanges gekomen die wel ergens de eerste in waren. De eerste van Nederland, Roemenië, Duitsland etc. Een aantal exchanges zijn ten onder gegaan en een aantal sterk overeind gebleven. De grootte exchange na The Bitcoin Market was MtGox. Deze is ook ten onder gegaan, maar daar komen we later in de geschiedenis van Bitcoin nog op terug.
De gebruiker dwdollar
Op het forum Bitcointalk is deze persoon nog steeds actief. Hij logt nog regelmatig in en plaatst ook veel berichten. Hij lijkt tegenwoordig erg betrokken bij een nieuwe cryptomunt genaamd TheGCCCoin. Een millieuvriendelijke crptocurrency .Zijn laatste berichten kun je via deze link bekijken.
Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptocurrency. 
Het bericht 6 februari 2010: De eerste Bitcoin exchange verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.