5 crypto fails van 2018

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

2018 is pas een paar maanden onderweg. Toch hadden wij geen enkele moeite om een lijst te maken met de grootste crypto fails van 2018. In 2018 hebben de meeste cryptovaluta grote klappen te verwerken gehad. De prijs is van bijna alle munten enorm gedaald en cryptocurrency, met name Bitcoin, komt veel negatief in het nieuws. Het helpt zeker niet als teams van bepaalde munten ook nog eens gaan falen. Hieronder een top 5 van crypto fails uit het eerste kwart van dit jaar.
Verge (XVG) Wraith Protocol lancering (5)
Op plek vijf staat de cryptovaluta Verge. Dit is een valuta met een focus op privacy. Ook hebben veel Nederlanders deze coin aangeschaft, als wij de berichten op diverse social media mogen geloven. De grootste belofte van Verge was het Wraith Protocol. Deze werd eigenlijk verwacht eind 2017, maar dankzij vertragingen werd dit begin 2018. Na de lancering waren de fans en investeerders in Verge teleurgesteld. Het nieuwe protocol biedt wel een interessante toevoeging – optionele privacy – maar echt anoniem is het allemaal niet.
Ook heeft Verge de code van Verge gekopieerd van OpalCoin, een project van een 14 jarige cryptocurrency ontwikkelaar. De coin is mede dankzij dit nieuws en het falende Wraith Protocol enorm gedaald ten opzichte van Bitcoin.
VeChain Reddit cryptocurrency ban (4)
Op /r/Cryptocurrency, een subreddit van de website Reddit.com, worden coins actief in de gaten gehouden. Als er vreemde activiteit wordt waargenomen, dan worden coins van de subreddit verwijdert en al het nieuws over deze munt direct weggehaald.
Toen de beheerders van /r/Cryptocurrency er achter kwamen dat leden van de munt VeChain (VEN) werden aangemoedigd om bepaalde posts te upvoten, kreeg VeChain voor de hele maand februari een ban.
Bitconnect (3)
Een van de meest controversiële projecten binnen de wereld van cryptovaluta stopte begin 2018 met hun lending programma. De prijs daalde hierna met meer dan 90%. Het liet veel investeerders boos en berooid achter. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over de val van Bitconnect. Het heeft veel mensen in ieder geval geleerd om alleen te investeren met geld dat je kan missen. En om niet zomaar in een willekeurig lending programma te stappen dat door veel mensen – voor eigen gewin – wordt gepromoot.
Het PR fiasco van Walton Chain (2)
Waltonchain (WTC) hield in februari een giveaway. “Toevallig” won ook iemand in uit het Waltonchain-team. Deze persoon vergat echter tijdens het reageren op de post uit te loggen en onder zijn eigen naam te berichten.
Veel mensen beschuldigden Waltonchain van doorgestoken kaart. Alhoewel alle andere winnaars echt waren, daalde de koers toch flink. Op de onderstaande afbeelding zie je deze crypto fail van WaltonChain (WTC).

De hack van BitGrail (1)
In oktober 2017 werd de grote exchange BitGrail gehackt. Er werd 17 miljoen NANO gestolen. De CEO heeft dit niet direct aangepakt of bekendgemaakt, maar gewoon verzwegen. Begin 2018 had het bedrijf moeite om solvent te blijven en uitbetalingen te blijven doen. De CEO verzocht het NANO team om een fork te maken van de blockchain om zo een nieuwe – niet gehackte- ketting te maken. Omdat de CEO, genaamd “The Bomber” zo lang had gewacht, kon er niet veel meer gebeuren. De prijs van NANO zakte met meer dan 50%. Mensen die hun geld en cryptocurrency op BitGrail hadden staan, zagen dit binnen een nacht verdwijnen.
Het bericht 5 crypto fails van 2018 verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.