4 misverstanden over cryptovaluta

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Cryptocurrency hebben de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. Met name in 2017 maakten veel nieuwe mensen kennis met de wondere wereld van cryptovaluta. Veel mensen zijn op zoek gegaan naar informatie en hebben geïnvesteerd in cryptogeld. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om Bitcoin en cryptovaluta. Wij krijgen nog dagelijks vragen van mensen in onze mailbox over deze misverstanden. Ook zien wij in interviews, op social media en op televisie veel fouten en misverstanden voorbij komen. Hieronder hebben wij er vier uitgekozen.
De overheid kan cryptocurrency reguleren en controleren (4)
De overheid kan misschien doen denken dat zij cryptovaluta kunnen reguleren en controleren, maar dit is niet helemaal juist. Van origine is dit niet mogelijk. De cashflow in de crypto-wereld wordt niet gecontroleerd door een centrale autoriteit en dat zal ook zo blijven. Natuurlijk zijn er veel uitzonderingen waarbij bedrijven juist samenwerken met autoriteiten en traditionele banken (Ripple). Ook zijn er cryptovaluta die zelf graag alles nog in de hand houden (Electroneum). Normale munten die dichtbij het idee van cryptovaluta blijven kunnen echter niet tot nauwelijks gecontroleerd worden.
Ik moet een hele munt kopen (3)
Ook al lijkt het heel logisch om een hele munt te kopen van bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Monero.. dit hoeft helemaal niet. Je kan ook een deel van een munt kopen om zo een hele kleine fractie van bijvoorbeeld Bitcoin te bezitten. Natuurlijk zal het kopen van 0.001 XRP (Ripple) je niet rijk maken, maar op deze manier kun je wel met minder geld goed investeren in cryptovaluta.
Bitcoin is puur voor criminelen (2)
Er zijn zeker criminelen die Bitcoin erg interessant vinden als anoniem betaalmiddel. Wat zij vergeten is dat Bitcoin zeker niet honderd procent anoniem is, net als de meeste cryptovaluta. Er zijn wel veel munten die anonimiteit en privacy aanbieden. De mensen die het meeste van deze kenmerken kunnen profiteren zijn niet de criminelen. Het zijn mensen die graag hun eigen geld willen hebben dat niet door een centrale autoriteit wordt beheerd.
De prijzen zijn te hoog – er is een bubble (1)
Wij krijgen vaak de vraag over het juiste instapmoment. Echter is dit zonder een glazen bol lastig te voorspellen. De prijs is vorig jaar erg hard gestegen, om in 2018 weer iets te dalen. Wij zien zulke daalmomenten als goede instapprijzen. Als je voor lange termijn gaat investeren (hodlen), dan is instappen nooit een slecht idee. Doe dit echter wel met geld dat je kan missen.
Het bericht 4 misverstanden over cryptovaluta verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.