3 redenen waarom investeren in NEO de moeite waard is

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Ondanks het feit dat in de basis elke cryptocurrency wel over een zeker potentieel beschikt moet het toch gezegd dat er steevast verschillende opties met kop en schouders boven de rest uitsteken. Eén van deze cryptocurrencies is NEO. Het Chinese Ethereum heeft dan ook alles in huis om in de toekomst uit te groeien tot een absolute en bijgevolg zeer waardevolle topper. Denk jij er ook over na om een investering te doen in NEO, maar wil je in eerste instantie graag te weten komen welke nu de sterkste troeven van dit platform zijn? Wij hebben alvast drie uitstekende redenen voor jou op een rijtje gezet die bewijzen dat NEO zomaar eens een potentieel zeer interessante investering voor de toekomst kan zijn.
Klik hier om NEO direct met iDEAL te kopen
Reden 1: NEO geniet de steun van de Chinese overheid
Tijdens nagenoeg elke crash of grote correctie die we hebben meegemaakt op de cryptomarkt kunnen we ten minste een stukje van de oorzaak gaan zoeken in de Aziatische en dan meer bepaald in de Chinese markt. Dit maakt meteen duidelijk hoe groot de impact van de Chinezen op de grote cryptocurrencysector wel niet is. Vanaf het begin werd echter duidelijk dat de Chinese overheid heel wat minder opgezet was met het niet onaanzienlijke kapitaal dat uit de handen van haar inwoners richting cryptocurrencies zoals met name de Bitcoin vloeide. China staat er dan ook om bekend een zeer strikt land te zijn welke alles in eigen hand wil houden, niet in het minst de financiële mogelijkheden van haar inwoners. Dat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn was dan ook voor de Chinese beleidsmakers vanaf het begin een stevige doorn in het oog… al geldt dat niet helemaal voor NEO.
Deze munt beschikt over een Chinese roots en heeft haar systeem op verschillende vlakken zo ontwikkeld dat participatie door Chinese banken mogelijk wordt. Dit betekent wel dat we zowel de tokens als NEO GAS tokens in de praktijk bezwaarlijk kunnen bestempelen als echt cryptogeld. In principe is het toepasselijker om er naar te verwijzen als zijnde een soort van crypto-equity welke voldoet aan de richtlijnen van de vijf verschillende Chinese ministeries. Dit is een cruciaal gegeven voor investeerders. Het feit dat de zo belangrijke Chinese markt de NEO heeft omarmd zorgt er voor dat er een ongelofelijk toekomstpotentieel in schuil gaat. Mocht China er ooit voor kiezen om cryptoplatformen te bannen is het weinig waarschijnlijk dat dit ook zal gelden voor NEO.
Reden 2: Al het beste van Ethereum,… maar dan nog beter!
Op het ogenblik dat je honderd investeerders in cryptocurrencies op een rij zou zetten en ze zou vragen welke cryptovaluta je nu absoluut in je portefeuille moet hebben zijn er steeds verschillende namen die terugkeren. Eén van de absolute basis coins waar eigenlijk nagenoeg iedereen wel op z’n minst een stukje van diens kapitaal in investeert is Ethereum. Dat heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat dit platform ook de basis biedt voor tal van andere succesvolle projecten. Dat geldt ook voor NEO. Net zoals Ethereum biedt het platform van NEO immers ondersteuning voor zogenaamde smart contracts en decentrale applicaties. Dat maakt dat ze in de basis aanzienlijke gelijkenissen vertoont met de nummer 2 cryptovaluta van de wereld. Er zijn toch ook een reeks verschillen. We zouden namelijk zomaar kunnen stellen dat NEO over nog betere eigenschappen beschikt ten opzichte van Ethereum.
Klik hier om NEO direct met iDEAL te kopen
In eerste instantie is er bijvoorbeeld de GAS token die is verbonden aan de NEO cryptocurrency. Deze token beschikt over een op zichzelf staande waarde die in de loop der jaren een mooie evolutie heeft meegemaakt. In principe zouden we dan ook kunnen stellen dat je als investeerder in NEO niet over één, maar wel over twee verschillende mogelijkheden beschikt om rendement te behalen. Enerzijds is er de oorspronkelijke investering in NEO waardoor je kan profiteren van een toenemende koersprijs, maar anderzijds is er ook nog het ‘dividend’ onder de vorm van de GAS tokens. Dit is een extra troef waar NEO over beschikt ten opzichte van Ethereum. Een andere meerwaarde is terug te vinden in het aantal transacties welke door de verschillende platformen verwerkt kunnen worden. Voor Ethereum geldt een maximaal aantal transacties van 15 stuks per seconde terwijl er dat bij deze cryptovaluta een slordige 10.000 zijn. Toch een niet onaanzienlijk verschil als je het ons vraagt!
Reden 3: NEO is als enige cryptocurrency Quantum computer-proof
Ondanks het feit dat investeren in cryptocurrencies een zeer aantrekkelijk potentieel met zich meebrengt is het niet interessant om blind te zijn voor de potentiële risico’s die er aan verbonden zijn. Deze risico’s komen uit verschillende hoeken. Een niet onaanzienlijke dreiging is bijvoorbeeld afkomstig uit zogenaamde Quantum computers. Er wordt op dit ogenblik aangenomen dat dergelijke computers over de mogelijkheid zouden beschikken om de cryptografische berekening waarop de hele blockchain is gebaseerd te kraken. Mocht dit inderdaad mogelijk blijken te zijn zouden alle cryptocurrencies een doelwit kunnen vormen… buiten NEO. De Chinese Ethereum is namelijk op dit ogenblik als ‘s werelds enige cryptoplatform bestand tegen de invloed van Quatum computers. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze er vanaf de lancering voor heeft gekozen om bepaalde voorzorgsmaatregelen in te bouwen. Deze zijn geïmplementeerd door middel van het NeoQS mechanisme.
Conclusie; is investeren in NEO de moeite waard?
NEO is op verschillende vlakken een beetje de vreemde eend in de bijt. De geschiedenis heeft ons geleerd dat net dergelijke projecten vaak het meeste kans op slagen hebben. Dat geldt volgens ons ook voor deze munt. Het feit dat ze als enige cryptocurrency de steun geniet van de Chinese overheid is reeds een erg belangrijk punt, niet in het minst op vlak van diversiteit. Daarnaast kenmerkt het zich door een uiterst solide basis die sterke gelijkenissen vertoont met Ethereum, maar dan zelfs in sterk verbeterde versie. NEO kan veel meer transacties per seconde verwerken en beschikt over een verbeterd proof-of-stake algoritme waardoor ze veel energiezuiniger is. Al deze verschillende voordelen zorgen er gecombineerd met het extra dividend onder de vorm van de GAS token voor dat NEO over een uitstekend toekomstpotentieel beschikt. Uiteraard zijn er nooit garanties en blijft het een mogelijkheid dat andere cryptocurrencies NEO op een zeker ogenblik gaan overtreffen. Dat is echter een berekend risico welke crypto-investeerders eigenlijk bij elke cryptocurrency moeten nemen.
Meer lezen: 
Officiële website
Informatie over NEO munt
Koers NEO
Het bericht 3 redenen waarom investeren in NEO de moeite waard is verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.