2007: Satoshi Nakamoto begint met het werken aan het Bitcoin protocol

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

In een mailwisseling geeft Satoshi Nakamoto aan dat hij al anderhalf jaar aan Bitcoin werkt. De mail werd verstuurd op 17-11-2008. Dat betekent dus dat hij al zeker vanaf 17-05-2017 bezig was met het ontwikkelen van Bitcoin en het protocol eromheen. Tot midden 2010 was hij de enige programmeur van de cryptocurrency.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tijdlijn
In de tijdlijn zijn het grote sprongen van 1992 (Hashash voorstel), 1997 (Hashcash ontwikkeling), 1998 (B-money), 1998 (Bit Gold) en 2004 (Reusable Proof of Work). Er zit tien jaar tussen de ontwikkeling van Hascash en Bitcoin. Er zijn toch veel gelijkenissen. Heeft de ontwikkeling van cryptocurrency stil gestaan die tijd? Nee, zeker niet. Maar er zijn niet veel grote ontwikkelingen om te melden. De hoofdrolspelers uit de eerste berichten van de geschiedenis van cryptocurrency zijn deze tijd ongetwijfeld bezig geweest met discussiëren en ontwikkelen van de eigen protocollen, algoritmes en systemen. De bekende problemen, die Bitcoin wel oplost, waren totdat Satoshi Nakamoto begon met het werken aan Bitcoin nog niet opgelost.
Heeft hij alles zelf gedaan?
Experts zijn het er niet echt over eens. Satoshi begon wel in 2007 met werken aan Bitcoin, het protocol en het idee. Of hij alles in zijn eentje heeft gedaan, weet niemand. Sommige experts denken dat het niet kan, omdat de code te ingewikkeld is voor één persoon. Anderen denken dat Satoshi een briljant persoon was en wel alles alleen heeft gedaan.
Een stuk uit de mailwisseling
In de mailwisseling van de Cryptography Mailing List (link)geeft Nakamoto aan al anderhalf jaar bezig te zijn geweest. Het volgende zegt hij hier over (vrij vertaald naar het Nederlands):
“Ik geloof dat ik over alle details heen ben gegaan de afgelopen anderhalf jaar, toen ik aan het programmeren was. En er waren er veel (details). De functionele details staan niet in de paper, maar de sourcecode volgt snel. Ik verstuur jou de hoofdbestanden.”
Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptovaluta
Het bericht 2007: Satoshi Nakamoto begint met het werken aan het Bitcoin protocol verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.