2004: Reusable Proof of Work door Hal Finney

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Hal Finney ontwierp en bedacht in 2004 het reusable Proof of Work. Deze techniek wordt ook wel afgekort als RPOW. Finney heeft het bestaande PoW verder uitgewerkt. Zijn bedoeling was om tokens als geld mee mogelijk te maken. Bij echt goud is de waarde de kostbaarheid van het ruwe goud. De waarde van een RPOW token zijn de echte-wereld kosten die het vereist om het te maken. In de versie van Finney was de token een soort Hashcash.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Een uitleg PoW en RPOW
Een voorbeeld: Een website kan een PoW token verlangen in ruil voor een service. Dit soort token vragen aan een klant zou overmatig gebruik van deze service tegengaan. De klant moet namelijk iets doen om deze token te creëren. Dit kan met bandbreedte, internet, berekeningen, schijfruimte en elektriciteit te maken hebben. Bij RPOW kan de token verhandeld worden, zonder dat er elke keer opnieuw de werkkracht ingezet moet worden voor de token. De token is dus reusable, oftewel herbruikbaar.
Hal Finney en Bitcoin
Hal was een vroege gebruiker van Bitcoin en ontving de allereerste transactie van Satoshi Nakamoto. Finney woonde tien jaar lang in dezelfde stad als een persoon genaamd Dorian Satoshi Nakamoto, die heeft ontkent iets te maken te hebben met Bitcoin. Finney heeft altijd ontkent Satoshi te zijn. In maart 2013 plaatste hij een bericht op het forum BitcoinTalk. Hierin schreef hij dat hij bijna volledig verlamd was. Hij ging tot aan zijn dood door met programmeren. Tegen het einde van zijn leen was hij bezig met software om de beveiliging van Bitcoin wallets te verbeteren.
Persoon in deze blog
Hall Finney werd geboren op 4 mei 1956 en overleed op 28 augustus 2014. Hij was een (game)ontwikkelaar en computerwetenschapper van beroep. Op de California Institute of Technology behaalde hij zijn diploma in de bouwkunde. Na het behalen van het diploma begon hij met het ontwikkelen van videogames voor een bedrijf. Hij heeft onder andere meegeholpen aan games zoals: Adventures of Tron, Armor Ambush, Astroblast en Space Attack. Daarna begon hij met werken bij het bedrijf PGP Corporation tot zijn pensioen in 2011. Hij was ook zeer actief op het gebied van cryptografie.

Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptovaluta

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het bericht 2004: Reusable Proof of Work door Hal Finney verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.