18 september 2010: Slush pool mined hun eerste block

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op 18 september start Slush Pool met het aanbieden van een mining pool. OP dezelfde dag hebben zij hun eerste Bitcoin block gemined. Dit is de eerste block die werd gevonden door een pool, waarin collectief gezocht wordt naar blocks. Althans, de eerste pool waarvan bekend is dat zij dit hebben gedaan. Een hoogtepunt in de geschiedenis van cryptocurrency vinden wij. Na Slush zijn er nog veel meer pools geweest. In deze blog gaan we dieper in op het begrip mining pool. Ook bekijken we Slush Pool en de geschiedenis van deze website.
Wat is een mining pool?
In de context van cryptocurrency mining is een mining pool een plek waar meerdere miners hun middelen en krachten bundelen. Zij delen hun rekenkracht en delen de blockbeloningen die volgen. Deze beloning wordt eerlijk verdeelt op basis van hoeveel rekenkracht een miner heeft bijgedragen aan het oplossen van een block. Dit wordt ook wel een share genoemd. Mining in pools begon toen de moeilijkheidsgraad van minen omhoog ging. Voor de mensen die geen systemen hadden met enorme rekenkracht was dit de manier om toch snel blocks te kunnen vinden en een deel van de beloning te verkrijgen.
Wat is Slush Pool?
Slush Pool is de eerste Bitcoin mining pool ter wereld. Het is actief sinds 2010 en heeft sindsdien meer dan 1 miljoen BTC gemined. Het heeft een lange en stabiele geschiedenis met eerlijke uitbetalingen. De website en pool bestaan nog steeds en worden ook nog veel gebruikt door mensen die gezamenlijk willen minen.
Slush Pool werd op 27 november 2010 bekendgemaakt onder de naam Bitcoin Pooled Mining Server. Mensen die meedoen aan deze pool betalen een vaste bijdrage van 2%. Dit is op 10 maart 2011 vastgesteld. De website kun je via deze link bekijken.
Dit artikel is onderdeel van de serie Geschiedenis van Bitcoin en cryptovaluta
Het bericht 18 september 2010: Slush pool mined hun eerste block verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.