18 augustus 2008: Domeinnaam Bitcoin.org geregistreerd

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Slechts 72 uur nadat het Bitcoin-achtige patent werd aangevraagd, werd ook de domeinnaam Bitcoin.org geregistreerd. Dit domein bestaat nog steeds en wordt gezien als de officiële website van Bitcoin. De huidige eigenaren zien dit anders. Zij vinden dat Bitcoin geen centrale website of eigenaar kan hebben, omdat het decentraal is. Op 18 augustus 2008 wordt Bitcoin.org op een anonieme manier aangevraagd. Dit wordt gedaan via de maildienst Anonymous Speech. Dit bedrijf levert Secure Anonymous E-mail. Ook een mailaccount van Satoshi Nakamoto stond hier geregistreerd.

Wie is de eigenaar van Bitcoin.org?
Bitcoin.org (link) werd origineel geregistreerd door de twee eerst Bitcoin ontwikkelaars; Satoshi Nakamoto en Martti Malmi. Het domein werd wel anoniem geregistreerd. Toen Nakamoto het project verliet, gaf hij de rechten van dit domein aan meerdere mensen. Deze mensen waren niet allemaal ontwikkelaars van het Bitcoin-project. Hij wilde er voor zorgen dat het domein en project niet in de handen van één persoon of een groepje mensen kon vallen.
Van 2011 tot 2013
Van 2011 tot 2013 was de website in gebruik om de nieuwste versies van de Bitcoin Core software op uit te geven. Na 2013 kreeg het een nieuw design en veel nieuwe pagina’s. Ook werden grote delen van de website vertaald in meerdere talen.
Bitcoin.org tegenwoordig
Tegenwoordig is de website een onafhankelijk open-source project. Mensen vanuit de hele wereld dragen een steentje bij aan Bitcoin.org. De uiteindelijke rechten liggen bij meerdere eigenaren, maar de reguliere activiteiten worden aangedragen door mensen uit de community via deze link.
De missie van Bitcoin.org
De huidige eigenaren van de website hebben de volgende missies geformuleerd:
Informeren van gebruikers en hen behoeden voor veelgemaakte fouten.
Een nauwkeurige beschrijving geven van de eigenschappen van Bitcoin, het potentiële gebruik en de limieten die Bitcoin kent.
Eerlijke en transparante meldingen over belangrijke gebeurtenissen binnen het Bitcoin netwerk.
Talenten uitnodigen om de ontwikkeling van Bitcoin verder uit te nodigen.
Een goede zichtbaarheid geven van het grootschalige Bitcoin-ecosysteem.
De wereldwijde toegankelijkheid verbeteren.
Een neutrale bron van informatie over Bitcoin blijven.
Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptocurrency. 
Het bericht 18 augustus 2008: Domeinnaam Bitcoin.org geregistreerd verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.