16 december 2009: Versie 0.2 komt uit met hulp van Martti Malmi

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op 9 januari werd versie 0.1.0 uitgegeven door Satoshi Nakamoto. Pas aan het einde van het jaar werd de 0.2 versie van de Bitcoin software uitgegeven. Ondertussen waren er al een aantal mijlpalen bereikt. Zo werd de eerste transactie van Bitcoin gedaan en had het een officiële eerste wisselkoers. De tweede versie kende een aantal verbeteringen. De bekendste aankondiging van deze versie werd op het forum Bitcointalk gedaan. Het bericht werd geplaatst door Satoshi zelf. In het topic bedankt hij Martti malmi (sirius-m) voor zijn hulp aan deze versie.
Wat zijn de verbeteringen in versie 0.2?
De volgende verbeteringen en toevoegingen heeft Martti Malmi gedaan:
Optie om te minimaliseren naar systeemvak
Automatisch starten na boot, zodat je het op automatisch op de achtergrond kan laten draaien
Nieuwe options dialog lay-out voor toekomstige uitbreidingen
Setup programma voor Windows
Linux versie (getest op Ubuntu)
Satoshi Nakamoto heeft aan de volgende punten gewerkt:
Multiprocessor ondersteuning voor coin-generatie
Proxy support om te gebruiken met TOR
Een fix van wat vertragingen na het downloaden van de initiële block
Bedankje aan Martti Malmi
Deze persoon staat ook wel bekend onder zijn nickname sirius-m. Hij wordt uitgebreid bedankt door Satoshi voor zijn bijdrage aan Bitcoin versie 0.2. Vrij vertaald naar het Nederlands: Heel veel dank aan Martti Malmi (sirius-m) voor al zijn codeerwerk en voor het hosten van de nieuwe site en dit forum. En New Liberty Standard voor zijn hulp bij het testen van de Linux-versie.
Persoon in deze blog
De onderstaande persoon wordt, naast Satoshi Nakamoto, genoemd in deze blog
Martti Malmi
Martti Malmi staat ook wel bekend als Sirius, dankzij zijn nickname op het Bitcointalk forum (link). Hij werd geboren in Finland en was een van de eerste ontwikkelaars van Bitcoin. In een interview, die je hieronder kan bekijken, geeft hij aan dat in heel 2009 eigenlijk alleen Satoshi Nakamoto en hij de enige developers waren van Bitcoin. Hij is tegenwoordig niet meer actief als programmeur van Bitcoin, maar richt zich op meerdere startups en eigen bedrijven in de blockchain wereld. Daarnaast geeft hij ook bedrijven en personen advies. Dit zijn vaak de bekende en beruchte mensen in de cryptocurrency-wereld zoals Mark Karpeles. Hij is zeer actief op Twitter (link)
Martti en Bitcoin
Hij was in 2009 bezig met studeren aan de Helsinki University of Technology. Hier hield hij zich onder andere bezig met de mogelijkheid van een decentrale valuta,  zodat mensen weer de controle over hun eigen geld zouden krijgen. Bitcoin was op dat moment de enige recente en complete optie. Hij stuurde Satoshi een e-mail en bood zijn hulp aan. Hij hielp actief mee aan versie 0.2. Eind 2009 was hij ook de eerste persoon die Bitcoin verkocht aan de New Liberty Standard.
Dit artikel is een onderdeel van onze serie: De geschiedenis van cryptocurrency. 
Het bericht 16 december 2009: Versie 0.2 komt uit met hulp van Martti Malmi verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.