11 juli 2010: Veel nieuwe gebruikers dankzij Slashdot, waarde keer 10

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Enkele dagen nadat Bitcoin versie 0.3 uit was gekomen, stond er een bericht op de website Slashdot. Dit is een zeer populaire technologie website, waarop het laatste nieuws besproken wordt op dit gebied. Dankzij dit bericht en de discussie die ontstaat op Slashdot over Bitcoin en digitaal geld, komen er veel nieuwe Bitcoin gebruikers in korte tijd bij. De gehele discussie en het originele bericht kun je via deze link bekijken. Een zeer interessante discussie en leuk om te lezen hoe sommige technologie-fans er in het verleden over dachten.
Het originele bericht en de reacties
Slashdot gebruiker kdawson post op zondag 11 juli het bericht met de titel: Bitcoin releases Version 0.3. Hij quote daarin een andere gebruiker met de volgende tekst:
“How’s this for a disruptive technology? Bitcoin is a peer-to-peer, network-based digital currency with no central bank, and no transaction fees. Using a proof-of-work concept, nodes burn CPU cycles searching for bundles of coins, broadcasting their findings to the network. Analysis of energy usage indicates that the market value of Bitcoins is already above the value of the energy needed to generate them, indicating healthy demand. The community is hopeful the currency will remain outside the reach of any government.”
Daaronder geeft hij een aantal links en informatie over Bitcoin. Ook geeft hij aan at het bedrijf BitCoin Ltd,. en Bitcoin.com niet een relatie hebben met de decentrale digitale currency.
In de reacties onder het bericht zijn er een aantal mensen die direct enthousiast zijn. Zij zijn bijvoorbeeld verbaast hoe echt het allemaal is en dat het betrouwbaar lijkt. Anderen zijn nog wat sceptisch en geloven niet in het systeem van decentraal geld dat je niet echt in je handen kunt houden. Over het algemeen zijn de reacties op het SlashDot bericht positief.
Waarde stijgt binnen vijf dagen keer 10
Binnen vijf dagen na dit bericht stijgt de waarde van Bitcoin 10 keer. Van $0,008 naar $0,08. Men denkt dat dit komt door het bericht van Slashdot, omdat er meer bekendheid werd gecreëerd. Wij denken dat ook. Bitcoin en digitaal geld boorde op deze manier een publiek aan dat geïnteresseerd was in technologie.
Dit artikel is onderdeel van de serie Geschiedenis van Bitcoin en cryptocurrency.
Het bericht 11 juli 2010: Veel nieuwe gebruikers dankzij Slashdot, waarde keer 10 verscheen eerst op Bitcoins en Altcoins.
Lees het originele artikel op bitcoinsaltcoins.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.