$1 miljard extra USDT voor Tron om liquiditeit te verschaffen

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

$1 miljard extra USDT voor Tron om liquiditeit te verschaffen,

Accounts die blockchains monitoren voor grote uitgaven, transacties en tokenoverdrachten, hebben een autorisatie van $1 miljard aan USDT (Tether) in de schatkist van Tether opgemerkt. Deze autorisatie is bedoeld om op korte termijn liquiditeit te verschaffen voor het Tron (TRX)-netwerk.

Blockchain-tracker WhaleAlert benadrukte de $1 miljard autorisatie op X (voorheen Twitter), wat een snelle reactie uitlokte van Tether CTO Paolo Ardoino, die verklaarde dat de USDT-tokens zouden worden gebruikt als voorraad om het Tron-netwerk “aan te vullen”.

Ardoino voegde eraan toe dat het evenement een autorisatie was en geen daadwerkelijke uitgifte, waarbij het toegewezen bedrag zou dienen als voorraad voor aankomende uitgifteverzoeken en ketenwisselingen vanuit het Tron-netwerk.

Volgens de officiële FAQ-pagina van Tether zijn “geautoriseerde maar niet uitgegeven” USDT nodig om het creatie- en uitgifteproces van tokens te beveiligen:

“Door ‘geautoriseerde maar niet uitgegeven’ USDT te creëren, beperkt Tether het aantal keren dat de ondertekenaars van Tether toegang moeten hebben tot hun autorisatieprivésleutels, waardoor hun blootstelling aan beveiligingsbedreigingen wordt verminderd.”

Het autoriseren van USDT in de Tether-schatkist stelt het bedrijf in staat om USDT onmiddellijk uit te geven zodra klantengelden zijn ontvangen, om ervoor te zorgen dat de uitgever 100% van zijn reserves behoudt.

USDT-tokens die op het Tron-blockchain zijn uitgegeven bereikten in 2023 recordhoogtes. Het netwerk is goed voor $42,8 miljard aan USDT-tokens in omloop, terwijl het Ethereum-blockchain ongeveer $39 miljard aan USDT in omloop heeft.

De marktkapitalisatie van Tether is in 2023 voorbij de $83 miljard gegaan, waarbij sinds januari zo’n $16 miljard aan USDT is uitgegeven. USDT blijft de leidende stablecoin met de US-dollar als peg op basis van marktkapitalisatie.

Daarentegen heeft de USDC-stablecoin van Circle zijn marktkapitalisatie zien dalen van $50 miljard aan het begin van 2023 tot $26 miljard op het moment van publicatie.

De ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) wordt genoemd als een factor die heeft bijgedragen aan de daling van de marktkapitalisatie van USDC, aangezien Circle op het moment van de ineenstorting in maart 2023 $3,3 miljard aan de instelling had uitstaan.

Het bericht $1 miljard extra USDT voor Tron om liquiditeit te verschaffen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,

Accounts die blockchains monitoren voor grote uitgaven, transacties en tokenoverdrachten, hebben een autorisatie van $1 miljard aan USDT (Tether) in de schatkist van Tether opgemerkt. Deze autorisatie is bedoeld om op korte termijn liquiditeit te verschaffen voor het Tron (TRX)-netwerk. Blockchain-tracker WhaleAlert benadrukte de $1 miljard autorisatie op X (voorheen Twitter), wat een snelle reactie […]

Het bericht $1 miljard extra USDT voor Tron om liquiditeit te verschaffen verscheen eerst op CryptoBenelux.

,
Lees het originele artikel op Cryptobenelux.com

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.