Wat veroorzaakte de laatste Bitcoin dip en wat komt er daarna?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

De prijs consolidatie van Bitcoin gaat door temidden van negatieve nieuwsverhalen en liquidaties van futures
Terwijl Bitcoin eerder deze maand naar meer dan 40.000 dollar omhoog schoot, waren velen extreem bullish en voorspelden ze voor in de nabije toekomst een verdere stijging tot meer dan 100.000 dollar. Dit heeft zich nog niet gemanifesteerd, aangezien de prijs op vrijdag onder de 30.000 dollar zakte en zich momenteel zo rond de 33.500 dollar bevindt.
Deze beweging was echter niet onverwacht. Een aanhoudende verticale groei in de financiële markten is zeer zeldzaam en we hebben in het verleden vaak dergelijke terugslagen gezien, aangezien investeerders enige winst maken, wat tot periodes van consolidatie leidt. Dit gebeurt ook in traditionele marktcycli, maar heeft de neiging om meer reacties bij mensen op te roepen als het bij Bitcoin gebeurt, omdat het veel volatieler is.
Er bestaan enkele nieuwsverhalen die op de recente dip van invloed kunnen zijn geweest. Eén daarvan is de niet erg gastvrije houding van Janet Yellen ten opzichte van Bitcoin. Tijdens haar senaat hoorzittingen vorige week zei de minister van Financiën en de voormalige voorzitter van de FED: “Cryptovaluta’s zijn zorgelijk. Ik denk dat er veel worden gebruikt, althans in de zin van transacties, voornamelijk voor illegale financiering, en ik denk dat we absoluut moeten onderzoeken hoe we het gebruik ervan beperken kunnen… ”
Bovendien haalde het nieuws van een mogelijke ‘dubbele uitgave’ vorige week alsook de krantenkoppen, dit gebaseerd op een rapport van een BitMEX onderzoek. Dubbele uitgaven zijn een kritieke fout, wat betekent dat een gebruiker dezelfde Bitcoin twee keer kan uitgeven, en zou een rampzalig scenario voor de cryptovaluta zijn. Het verhaal is sindsdien ontkracht, maar dat betekent niet dat het de markt niet beïnvloed heeft. Het augmented reality techbedrijf NexTech kondigde vrijdag aan dat het haar eigen Bitcoin bezit van 130.187 BTC (ter waarde van bijna 4,3 miljoen dollar) vanwege het nieuws over dubbele uitgaven had verkocht.
Dan is er verder nog de impact van de futuresmarkt. Wanneer traders die van een hoge hefboomwerking gebruik maken hun posities liquideren, dan kan dit koop- of verkoopdruk op de spotmarkt veroorzaken, aangezien de liquidaties met spot Bitcoin verrekend moet worden. Zowel op 10 als op 20 januari waren er volgens gegevens van bybt gigantische liquidaties.
Wat de toekomst betreft, dan zouden we op korte termijn nog meer volatiliteit kunnen zien, aangezien een recordbedrag van 3,7 miljard dollar aan Bitcoin opties eind deze week afloopt. Wanneer er veel opties op dezelfde dag vervallen, dan kunnen de marktdeelnemers die hun posities voor een fysieke levering van de onderliggende waarde uitwisselen, tot een aanzienlijke prijsactiviteit rond de vervaldatum leiden.
Dit lijkt echter niet veel van het bullishe sentiment te temperen. PlanB, de maker van het Bitcoin Stock-to-Flow model, tweette gisteren: “BTC zou ergens tussen april en september 100.000 dollar kunnen zijn”. Daarnaast kocht Microstrategy onlangs ook nog eens 10 miljoen dollar aan Bitcoin.
The post Wat veroorzaakte de laatste Bitcoin dip en wat komt er daarna? appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.