Waarom zijn bitcoins zo waardevol?

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountWaarom zijn bitcoins zo waardevol?,

De prijs van een enkele Bitcoin is enorm gestegen sinds de cryptocurrency voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008 – met onderweg grote ups en downs . Echter blijft Bitcoin interesse trekken van investeerders vanwege zijn langdurige staat van dienst van het opbouwen en behouden van waarde.

Wat is bitcoin?

Bitcoin, vaak omschreven als een cryptocurrency, een virtuele valuta of een digitale valuta – is een soort geld dat volledig virtueel is. Het is als een online versie van contant geld. Je kunt het gebruiken om producten en diensten te kopen, maar nog niet veel winkels accepteren Bitcoin en sommige landen hebben het helemaal verboden. Sommige bedrijven beginnen echter in te spelen op de groeiende invloed ervan. Elke Bitcoin is in feite een computerbestand dat wordt opgeslagen in een ‘digitale portemonnee’-app op een smartphone of computer. Mensen kunnen Bitcoins (of een deel ervan) naar uw digitale portemonnee sturen en u kunt Bitcoins naar andere mensen sturen. Dit maakt het mogelijk om de geschiedenis van Bitcoins te traceren om te voorkomen dat mensen munten uitgeven die ze niet bezitten, kopieën maken of transacties ongedaan maken.

4 redenen voor het huidige succes van bitcoin

  • Bitcoin was de eerste cryptocurrency
  • Het is een wereldwijd valuta, tegenwoordig kan men bij bedrijven zoals onder andere Paypal betalen met cryptogeld
  • Het aanbod van bitcoin is beperkt, als de vraag hoog is, stijgt de prijs.
  • Nieuwe kansen, Bitcoin- en cryptocurrency-handel is relatief jong – nieuwe munten worden dagelijks mainstream. Deze nieuwheid brengt onvoorspelbare schommelingen in prijs en volatiliteit met zich mee, wat kansen kan creëren voor enorme winsten.

Wat maakt Bitcoin anders?

De belangrijkste voordelen van Bitcoin zijn netwerkeffect en bewezen beveiliging. Beide zijn bijna onoverkomelijke voordelen, Bitcoin heeft een bewezen gebruiksscenario als waardeopslag. Bitcoin heeft ook een grote voorsprong als waardeopslag op elke ander cryptocurrency omdat het 8 jaar heeft bestaan ​​zonder falen. De veiligheid van Bitcoin is veel meer bewezen dan zijn veel jongere tegenhangers, met gebruik door bijna elke statistiek die die van altcoins overschrijdt.

Verder is Bitcoin toegankelijker, met meer uitwisselingen, meer verkopers, meer software en meer hardware die het ondersteunen.

Zo snel als mogelijk investeren

De afgelopen tien jaar is de prijs van Bitcoin met meer dan zes miljoen (!) procent gestegen. Dit betekent dat je er tien jaar geleden 16 euro hoefde te investeren om vandaag miljonair te zijn. Maar ook nu loont het om te investeren in cryptovaluta. De koers van bijvoorbeeld bitcoin is over het algemeen alleen maar gestegen. Let wel op: investeer alleen in cryptovaluta als je het geld ook daadwerkelijk kunt missen . De prijzen voor Bitcoin veranderen snel dus wil je nu investeren voordat het nog duurder wordt. Dus je wilt zo snel mogelijk bitcoin kopen.

De toekomst van cryptovaluta

We kunnen speculeren over welke waarde cryptocurrency de komende maanden en jaren kan hebben voor investeerders (en velen zullen dat ook doen), maar de realiteit is dat het nog steeds een nieuwe en speculatieve investering is, zonder veel geschiedenis om voorspellingen op te baseren. Wat een bepaalde expert ook denkt of zegt, niemand weet het echt.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

 

,
De prijs van een enkele Bitcoin is enorm gestegen sinds de cryptocurrency voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008 – met onderweg grote ups en downs . Echter blijft Bitcoin interesse trekken van investeerders vanwege zijn langdurige staat van dienst van het opbouwen en behouden van waarde. Wat is bitcoin? Bitcoin, vaak omschreven als een […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account