Voormalig FTX president zoekt $6 miljoen voor nieuwe crypto startup

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Voormalig FTX president zoekt $6 miljoen voor nieuwe crypto startup,

De implosie van FTX gebeurde nog geen maand geleden, en een voormalig bestuurder van FTX US is al van plan om een nieuwe crypto-startup te lanceren. Brett Harrison, de voormalig president van FTX US, de Amerikaanse tak van FTX, is volgens geruchten op zoek naar een kapitaal van 6 miljoen dollar om trading-software te bouwen.

Waardering van 60 miljoen dollar

We kunnen in ieder geval niet zeggen dat Harrison een nederige ondernemer is. Hij haalt die 6 miljoen dollar aan investeringen namelijk op tegen een waardering van 60 miljoen dollar. Dat is behoorlijk veel voor een bedrijf dat nog niet staat en opgezet wordt door een voormalig bestuurder van een beursplatform dat op grote schaal fraudeerde.

Opvallend is dat Harrison op 27 september zijn ontslag indiende bij FTX US als bestuurder en vervolgens in een adviserende rol ging voor het bedrijf. Als gevolg daarvan wordt Harrison niet direct in verband gebracht met de fraudezaak, terwijl er een behoorlijke kans is dat hij betrokken was bij het schandaal.

Like most here, I was surprised and saddened by today’s news. I very much hope for an outcome that mitigates the impact on all those affected, and I’m grateful to everyone who is stepping up and continuing to build a stronger industry for us all.

— Brett Harrison (@BrettHarrison88) November 8, 2022

Op Twitter schreef Harrison op 8 november echter dat hij verbaasd en verdrietig is over het nieuws rondom FTX. “Ik hoop op een uitkomst waarmee de impact voor de slachtoffers zo laag mogelijk is en ik ben dankbaar voor de mensen die naar voren stappen om de industrie sterker te maken”, zo liet Harrison destijds weten.

Harrison en Solana

Als we naar zijn Twitter-profiel kijken, dan lijkt Harrison vooral bezig te zijn met Solana. Ongeveer iedere post gaat over het project en de geweldige toekomst die het tegemoet gaat. Neem bijvoorbeeld dit bericht van Ellipsis Labs, waarin het Solana nog altijd de beste plek noemt om te bouwen, dat door Harrison werd geretweet.

1/ Recent events in crypto have highlighted the need for a decentralized and transparent financial system.

Solana is still the best place to build it.

We’re excited to announce Phoenix, the first limit order book DEX that is fully on-chain, non-custodial, and crankless.

🔥🦅pic.twitter.com/7pfRrKTuOw

— Ellipsis Labs (@ellipsis_labs) November 14, 2022

Er zijn echter weinig munten die het dit jaar slechter doen dan Solana. Het project staat vanaf het begin van 2022 gemeten op een daling van ongeveer 92 procent. Momenteel handelt Solana tegen een koers van 13,58 dollar, terwijl de all-time high op 260,06 dollar ligt. Een behoorlijk verschil waarvan het nog maar de vraag is of het dat gat ooit gaat dichten.

,
De implosie van FTX gebeurde nog geen maand geleden, en een voormalig bestuurder van FTX US is al van plan om een nieuwe crypto-startup te lanceren. Brett Harrison, de voormalig president van FTX US, de Amerikaanse tak van FTX, is volgens geruchten op zoek naar een kapitaal van 6 miljoen dollar om trading-software te bouwen. […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.