Verbod mijnen Bitcoin China, goed voor de prijs?

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Op dit moment wordt meer dan 50% van de Bitcoin (BTC) in China gemijnd, wat te maken heeft met de lage stroomprijzen. Veel mensen hebben hier flinke kritiek op gehad, omdat dit kan leiden tot een monopolie waarbij een beperkt aantal bedrijven het merendeel van de Bitcoin in handen krijgt. Maar nu lijken de kaarten opnieuw geschud te worden. De Chinese overheid heeft plannen om een einde te maken aan het mijnen van de cryptovaluta in China. En dan gaat er bijzonder veel veranderen.
Het mijnen van Bitcoin wordt verboden in China – Bron: Gorodenkoff/shutterstock.comHoe kan dit zorgen voor een prijsstijging?
Het goedkoop mijnen van Bitcoin is interessant voor de bedrijven in China zelf – voor de rest van de wereld is het een vloek. Nu het mijnen van Bitcoin in de ban gedaan kan worden, krijgen bedrijven over heel de wereld meer kans om ook munten binnen te halen. Dit gebeurt echter tegen een hogere prijs omdat de kosten voor energie in de overige landen hoger liggen. Dit heeft positieve gevolgen voor de BTC-prijs.
Er is echter een ander punt dat belangrijker is. Het mijnen van Bitcoin is op dit moment verre van decentraal. Het is een van de grootste bezwaren die aangedragen worden wanneer het om deze munt gaat. Een decentraal karakter is immers onmogelijk wanneer het delven van de munten gecentraliseerd is. Wanneer de grote Chinese farms uitgeschakeld worden, is dit punt direct weg. Decentraal mijnen en daardoor een veel meer decentraal karakter – dat is waar Bitcoin hard aan toe is op dit moment.
Een grilliger koersverloop in de toekomst?
Het mijnen van cryptovaluta is lucratief wanneer er winsten gemaakt worden. Maar het mijnen van Bitcoin kost veel energie en dat betekent dat de koerswaarde idealiter boven de $ 5000 moet blijven staan wanneer Westerse bedrijven ook willen mijnen. Dat betekent dat het koersverloop aanvankelijk grilliger kan worden omdat bedrijven stoppen met mijnen wanneer het verlies oplevert. Op de langere termijn kan dit echter zorgen voor een waarde van de BTC die hoger ligt dan nu. Analisten voorspellen een waarde tussen de $ 5000 en $ 6000.
Of dit ook gevolgen heeft voor de overige cryptovaluta, dat is nog onduidelijk. De kans op positieve gevolgen is het grootst bij de munten die een hoge marktkapitalisatie hebben, omdat zij vaak een stijgende koerswaarde laten zien wanneer de prijs van Bitcoin stijgt. Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) zijn slechts twee van de voorbeelden hierbij.
Bitcoin krijgt eindelijk een decentraal karakter – Bron: Preechar Bowonkitwanchai/ shutterstock.comMijnen in de ban, een nieuwe toekomst voor Bitcoin?
Nu het mijnen van Bitcoin verboden lijkt te worden in China, zijn er veel bedrijven die de ogen openhouden. Ook zijn handelaren en voorstanders van cryptovaluta blij met de ontwikkelingen, omdat de eerste grote digitale munt nu eindelijk écht een decentraal karakter terug lijkt te krijgen – en dat was inmiddels ook hoog tijd.
The post Verbod mijnen Bitcoin China, goed voor de prijs? appeared first on Cryptostart.

Lees het originele artikel op Cryptostart.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.