Twitter CEO Jack Dorsey wil een Bitcoin open-source mining systeem bouwen, toegankelijk voor iedereen

Open Bitvavo account

Open Binance account


Twitter CEO Jack Dorsey wil een Bitcoin open-source mining systeem bouwen, toegankelijk voor iedereen,

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, overweegt om een open-source mining systeem te bouwen voor Bitcoin (BTC). Dat meldt de CEO in een Twitterbericht op 15 oktober:

Square is considering building a Bitcoin mining system based on custom silicon and open source for individuals and businesses worldwide. If we do this, we’d follow our hardware wallet model: build in the open in collaboration with the community. First some thoughts and questions.

— jack⚡ (@jack) October 15, 2021

Square zal eerst onderzoek uitvoeren, maar mocht het plan doorzetten, dan zal dit nieuwe mining-systeem in samenwerking met de community ontwikkeld worden. Net als de hardware wallet van Square, zegt Dorsey.

In een reeks tweets legt Dorsey verder uit dat bitcoin-mining meer verspreid moet worden. Hij zegt dat het de kerntaak van elke miner is om transacties af te wikkelen op het Bitcoin-netwerk en dat dit van cruciaal belang zal zijn zelfs lang na de laatste bitcoin gemined is. De verwachting is dat dit pas in 2140 zal zijn.

“Hoe gedecentraliseerder het wordt, des te veerkrachtiger het bitcoin-netwerk wordt,” aldus Dorsey. Ook zegt de CEO dat mining efficiënter moet worden. Volgens de miljardair is het streven naar schoner en efficiënter energieverbruik goed voor de economie, impact en schaalbaarheid van Bitcoin.

Toch zijn er ook enkele struikelblokken waar Square onderzoek naar doet. Volgens Dorsey is energie een probleem dat innovatie vereist op het gebied van silicium, software en integratie. Echter is de ontwikkeling van silicium momenteel erg duur en is er niet genoeg focus op verticale integratie, aldus Dorsey.

Ten slotte zegt Dorsey dat bitcoin-mining toegankelijk moet worden voor iedereen. Hij is van mening dat mining net zo gemakkelijk moet zijn als de stekker in een stopcontact steken. Er is echter momenteel niet genoeg stimulans voor individuen om over de complexe aard van mining te komen.

Twitter lanceerde eind vorige maand nog donaties met bitcoin op het sociale mediaplatform alsmede ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s).

,
Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, overweegt om een open-source mining systeem te bouwen voor Bitcoin (BTC). Dat meldt de CEO in een Twitterbericht op 15 oktober: Square is considering building a Bitcoin mining system based on custom silicon and open source for individuals and businesses worldwide. If we do this, we’d follow […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account