Sterke Amerikaanse economie is slecht nieuws voor bitcoin

Open Bitvavo account

Open Binance account


Sterke Amerikaanse economie is slecht nieuws voor bitcoin,

Je zou kunnen stellen dat cryptocurrencies in een bearmarkt zitten mede doordat centrale banken hard op de rem hebben getrapt om de inflatie te verminderen. Maar dat kan alleen werken als de economie niet een te grote klap krijgt. Gelukkig is dit nog niet het geval, volgens het nieuwste banenrapport uit de Verenigde Staten. Dit kan echter opnieuw slecht nieuws voor bitcoin (BTC) en andere coins betekenen.

Economie VS sterker dan verwacht

Werkgevers in de VS hebben naar schattingen van het Bureau of Labor Statistics (LBS) 263.000 nieuwe werknemers aangenomen. Alhoewel de verwachting was dat de economie veel zwakker zou zijn, zijn er dus 63.000 méér mensen aangenomen dan verwacht. Toch namen bedrijven vorige maand nog 284.000 mensen aan. Het gaat dus wel om een afnemende stijging. De maatstaf voor het aantal nieuwe werknemers heet ‘Nonfarm Payrolls’.

Ook belangrijk is het werkloosheidspercentage. Aan het begin van de pandemie steeg deze zo hard dat het de Federal Reserve forceerde om met ongekend grote financiële steun te komen. Mede daardoor is de crypto-markt gigantisch gegroeid, maar het lijkt er ook aan te hebben bijgedragen dat de Amerikaanse inflatie zo hoog is.

De werkloosheidsgraad is deze maand nog redelijk meegevallen. Verwacht werd dat 3,7% van de bevolking van de VS werkloos zou zijn, en dit is exact het werkelijke percentage. Ook vorige maand was slechts 3,7% werkloos.

Gaat de crypto-markt nog verder dalen?

In onze Discord-groep schreven we eerder deze week dat dit werkloosheidspercentage historisch laag is – het is in 50 jaar zelfs niet zo lang zo laag geweest. De banenmarkt in zijn geheel blijkt nog ongelofelijk sterk, ondanks dat veel economen een flinke recessie verwachten.

Voor de Federal Reserve is dit groen licht om door te gaan met het niet bieden van steun voor financiële markten en met het verhogen van de rentes. Het afgelopen jaar blijkt dat te hebben bijgedragen aan de crypto bearmarkt. Crypto-prijzen die nog verder dalen is dus een hele reële mogelijkheid.

,
Je zou kunnen stellen dat cryptocurrencies in een bearmarkt zitten mede doordat centrale banken hard op de rem hebben getrapt om de inflatie te verminderen. Maar dat kan alleen werken als de economie niet een te grote klap krijgt. Gelukkig is dit nog niet het geval, volgens het nieuwste banenrapport uit de Verenigde Staten. Dit […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account