Steam verbiedt alle blockchain, crypto en NFT spellen van het gaming platform, maar waarom?

Open Bitvavo account

Open Binance account


Steam verbiedt alle blockchain, crypto en NFT spellen van het gaming platform, maar waarom?,

Steam, een zeer populair gaming platform, gaat alle spellen die gebruik maken van cryptocurrencies, non-fungible tokens (NFT’s) en andere blockchain-technologie, verwijderen van het platform.

Valve, het bedrijf achter Steam en maker van populaire spellen als Half-Life, Counter-Strike en DOTA2, heeft blockchain gerelateerde computerspellen op een lijst gezet van applicaties die niet meer op Steam gepubliceerd mogen worden.

Het nieuws kwam naar buiten via ‘SpacePirate,’ ontwikkelaar van het NFT spel ‘Age of Rust.’ SpacePirate meldt dat het team onlangs een notificatie van Valve ontving over de wijziging van het beleid:

We chose to be upfront about blockchain gaming & NFTs. As a result, we finally lost the battle with Steam. While I’m disappointed for Age of Rust being removed, the point is more to the fact that Blockchain games as whole are going to be removed. This is setback for all.
2/4

— Age of Rust (@SpacePirate_io) October 14, 2021

“Het standpunt van Steam is dat NFT’s waarde hebben en ze staan ​​geen items toe die echte waarde kunnen hebben op hun platform. Hoewel ik teleurgesteld ben dat Age of Rust is verwijderd, gaat het er meer om dat Blockchain-spellen als geheel worden verwijderd. Dit is een tegenvaller voor iedereen. Hoewel ik hun keuze respecteer, geloof ik fundamenteel dat NFT’s en blockchain-spellen de toekomst zijn.”

Aldus SpacePirate. Valve zelf heeft nog geen officiële statement naar buiten gebracht. In de markt wordt gespeculeerd dat het bedrijf dit doet omdat het al een marktplaats heeft voor digitale items en zich momenteel niet wil branden aan de onzekere regelgevende situatie en belasting omtrent NFT’s. Steam accepteerde ooit betalingen met bitcoin (BTC), maar stopte daar enkele jaren geleden weer mee.

Daarentegen zegt Tim Sweeney, CEO van concurrent Epic Games, dat zijn platform wel blockchain spellen verwelkomt. Hij zegt echter niets over NFT’s specifiek en Epic staat erom bekend dat zij zeer agressief maar tevergeefs met Steam proberen te concurreren. Het bedrijf zit momenteel nog verwikkeld in een rechtszaak met Apple.

As a technology, the blockchain is just a distributed transactional database with a decentralized business model that incentivize investment in hardware to expand the database’s capacity. This has utility whether or not a particular use of it succeeds or fails.

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) October 15, 2021

“Als technologie is de blockchain slechts een gedistribueerde transactiedatabase met een gedecentraliseerd bedrijfsmodel dat investeringen in hardware stimuleert om de capaciteit van de database uit te breiden. Dit heeft nut, of een bepaald gebruik ervan nu wel of niet lukt.”

,
Steam, een zeer populair gaming platform, gaat alle spellen die gebruik maken van cryptocurrencies, non-fungible tokens (NFT’s) en andere blockchain-technologie, verwijderen van het platform. Valve, het bedrijf achter Steam en maker van populaire spellen als Half-Life, Counter-Strike en DOTA2, heeft blockchain gerelateerde computerspellen op een lijst gezet van applicaties die niet meer op Steam gepubliceerd […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account