Russische bitcoin miners slaan massaal goedkope machines in

Open Bitvavo account

Open Binance account


Russische bitcoin miners slaan massaal goedkope machines in,

Crypto-miners vallen met bosjes tegelijk om op het moment. Dat geldt niet alleen voor kleine miners. Zelfs grote jongens hebben het zwaar, zoals de grootste bitcoin (BTC) miner ter wereld, Core Scientific. Maar in Rusland vieren miners juist feest.

Russische bitcoin miners breiden uit ondanks bear-markt

Daar slaan ze volgens de Russische krant Kommersant juist ASIC-hardware, bitcoin miners dus, in. Chilkoot, het lokale verkooppunt voor mininghardware, heeft in oktober en november meer verkocht dan in het gehele derde kwartaal van dit jaar, ondanks dat de markt er nu beroerder aan toe is dan toen.

De afgelopen negen maanden zou het zelfs 65% meer hardware hebben verkocht dan in heel 2021. Plotseling zouden ze met één enkele (gemiddelde) bestelling al 30% meer verkopen dan aan het begin van dit jaar.

Door alle stoppende bitcoin miners en de bear-markt zijn de prijzen van ASIC-machines hard gedaald. Deze machines worden niet alleen gebruikt om coins mee te delven, ze worden ook gebruikt als onderpand voor schulden. Nu ze dalen in waarde lopen deze leningen dus risico’s, en de bedrijven daardoor ook. Maar in Rusland lijken de problemen minder groot te zijn.

BTC mining in Rusland nog steeds winstgevend

Een complete verrassing is de enorme opleving in Rusland niet. De Russische roebel kampte in oktober met inflatie van 12,6% nadat deze in april piekte rond de 18%. De economie in Rusland is hard geraakt door de sancties, de bevolking zal dus een uitweg zoeken.

Ondertussen kampen veel miners in Europa en andere landen met de torenhoge energieprijzen, maar Rusland is een enorme energieproducent. Door de sancties kan het zijn brandstoffen niet zomaar verkopen, waardoor energieprijzen er minder hard blijken te zijn gestegen. Mining is in Rusland hierdoor dus nog steeds winstgevend, terwijl miners in veel andere landen grote moeite hebben om überhaupt operationeel te blijven.

Veel overheden zijn bovendien niet zo gesteld van crypto mining, maar in Rusland lijkt dit anders te zijn. Hier is de overheid sinds dit jaar erg pro-bitcoin, Vladimir Putin zegt zelfs dat het vooroploopt met mining.

,
Crypto-miners vallen met bosjes tegelijk om op het moment. Dat geldt niet alleen voor kleine miners. Zelfs grote jongens hebben het zwaar, zoals de grootste bitcoin (BTC) miner ter wereld, Core Scientific. Maar in Rusland vieren miners juist feest. Russische bitcoin miners breiden uit ondanks bear-markt Daar slaan ze volgens de Russische krant Kommersant juist […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account