Polkadot (DOT) koers schiet hard omhoog, wordt morgen genoteerd op Bitcoin (BTC) beurs Coinbase

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com

Polkadot (DOT) koers schiet hard omhoog, wordt morgen genoteerd op Bitcoin (BTC) beurs Coinbase,

Vandaag zien we het beruchte ‘Coinbase effect’ weer zijn werk doen. De koers van Polkadot (DOT) steeg gisterenavond hard omhoog nadat de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase aankondigde DOT te noteren.

DOT zal vanaf woensdag verhandelbaar zijn op Coinbase Pro, de meer geavanceerde versie van het crypto handelsplatform bedoeld voor ervaren handelaren. Gebruikers kunnen sinds gisteren hun DOT tokens overzetten naar hun Coinbase Pro accounts:

Starting today, inbound transfers for DOT are now available in the regions where trading is supported. Traders cannot place orders and no orders will be filled. Trading will begin on or after 9AM PT on Wednesday June 16, if liquidity conditions are met. https://t.co/iWgfMf9B4x

— Coinbase Pro (@CoinbasePro) June 14, 2021

In de meeste gevallen volgt enkele weken na een notering op Coinbase Pro ook de notering op de reguliere Coinbase. Toch is dat vooralsnog niet het geval voor Dogecoin (DOGE), die begin deze maand werd genoteerd op Coinbase Pro.

De DOT koers schoot gisteren hard omhoog van $21.45 naar een piek van $25.95 in de nacht. Dat is een stijging van maar liefst 21% in een halve dag. Rond die $26 lag echter nog te veel weerstand en de koers corrigeerde vervolgens naar ongeveer $25 waar DOT de rest van de nacht bleef hangen. Toch zien we het handelsvolume enorm toenemen wat de kans op een verdere stijging vandaag vergroot. Polkadot ligt nog wel bijna 50% onder zijn all-time high (ATH) van $49,35 van een maand geleden.

De koers van broertje Kusama (KSM), een soort testnet voor Polkadot, blijft vandaag echter achter. Coinbase kondigde dan ook geen notering voor KSM aan. Rond de dat je dit leest zal wellicht de allereerste veiling van een zogeheten parachain van Kusama en Polkadot beginnen.

Momenteel is de hardste stijger uit de top 100 op de cryptocurrency markt Amp (AMP). Amp staat vandaag 23% in de plus en 90% deze week. De AMP koers begon aan deze enorme stijging mede dankzij notering op Coinbase.

,
Vandaag zien we het beruchte ‘Coinbase effect’ weer zijn werk doen. De koers van Polkadot (DOT) steeg gisterenavond hard omhoog nadat de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase aankondigde DOT te noteren. DOT zal vanaf woensdag verhandelbaar zijn op Coinbase Pro, de meer geavanceerde versie van het crypto handelsplatform bedoeld voor ervaren handelaren. Gebruikers kunnen sinds gisteren […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Vergelijk Crypto Exchanges zoals Bitvavo, Coinmerce, Anycoin Direct en Crypto.com