Nieuwe algoritmische stablecoin op Cardano roept angsten op

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.

Nieuwe algoritmische stablecoin op Cardano roept angsten op,

Eerder kon je in het Cardano nieuws lezen dat de CEO van stablecoin ontwikkelingsbedrijf COTI bekend had gemaakt dat Djed, de nieuwe algoritmische stablecoin, gelanceerd wordt in januari 2023. Deze stablecoin zal gekoppeld worden aan de Amerikaanse dollar en bestaan op het netwerk van Cardano (ADA). Cardano gebruikers zullen in staat zijn om ADA als onderpand te gebruiken voor het minten van Djed.

Djed leidt tot angsten

Verschillende mensen binnen de community van Cardano hebben hun zorgen geuit over de lancering van de nieuwe algoritmische stablecoin. Het wordt namelijk vergeleken met de algoritmische stablecoin van Terra (LUNA), genaamd TerraUSD (UST). LUNA en UST stortte eerder dit jaar als een kaartenhuis in elkaar nadat UST zijn peg, ofwel koppeling, met de Amerikaanse dollar verloor.

Cardano holders laten op Twitter weten dat ze weinig vertrouwen hebben in Djed na de eerdere ineenstorting van UST. Algoritmische stablecoins zijn volgens sommige mensen uit de Cardano community volledig afgeschreven waardoor de voorkeur uitgaat naar een door de dollar gedekte stablecoin als Tether (USDT).

I thought we already figured this out, algorithmic stable coins, not the best option. Have we already forgotten the Terra Luna debacle? Or are we looking for more Black Swans?

— BeerLife (@SBabt12) November 23, 2022

Circle, de uitgever van USD Coin (USDC) en Euro Coin (EUROC) zei in een statement dat algoritmische stablecoins met complexe onderpand structuren en technologische stabilisatiemechanismen niet dezelfde waarde hebben als gereguleerde, volledig door de dollar gedekte stablecoins:

‘’De ineenstorting van Terra eerder dit jaar onderstreepte dat niet alle stablecoins gelijk gecreëerd zijn.’’

USDA stablecoin

Djed is niet de enige stablecoin op het Cardano netwerk die gelanceerd gaat worden in het begin van 2023. Emurgo, het ontwikkelingsplatform en tevens de commerciële tak van Cardano, had eerder namelijk bekendgemaakt dat USDA, de eerste volledig door fiat ondersteunde, regelgevende stablecoin, in het eerste kwartaal van 2023 gelanceerd zal worden.

USDA is het eerste product dat naar de markt wordt gebracht met Anzens, Emurgo’s nieuwe productlijn, en zal gekoppeld worden aan de Amerikaanse dollar. Anzens heeft als doel om de kloof tussen traditional finance (TradFi) en decentralized finance (DeFi) kleiner te maken.

,
Eerder kon je in het Cardano nieuws lezen dat de CEO van stablecoin ontwikkelingsbedrijf COTI bekend had gemaakt dat Djed, de nieuwe algoritmische stablecoin, gelanceerd wordt in januari 2023. Deze stablecoin zal gekoppeld worden aan de Amerikaanse dollar en bestaan op het netwerk van Cardano (ADA). Cardano gebruikers zullen in staat zijn om ADA als […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open nu een account bij Bitvavo en verhandel € 10.000 aan crypto zonder handelskosten.