MicroStrategy verkoopt $1 miljard in aandelen: Plan om meer bitcoins (BTC) te kopen?

Open Bitvavo account

Open Binance account


MicroStrategy verkoopt $1 miljard in aandelen: Plan om meer bitcoins (BTC) te kopen?,

Microstrategy, het bedrijf van Michael Saylor, heeft onlangs aangekondigd dat zij $500 miljoen beschikbaar hadden gekregen voor de aankoop van bitcoin (BTC) doordat zij de uitgifte van “Senior Secured Notes” hadden voltooid. Microstrategy was al in het bezit van meer dan 90.000 bitcoins, maar kennelijk heeft het vergroten van dit portfolio nog altijd een hoge prioriteit. Deze private sale van MicroStrategy kreeg een gigantische hoeveelheid interesse

Slechts uren nadat dit naar buiten kwam maakte Michael Saylor via Twitter bekend dat zij aan aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hadden gedaan om $1 miljard aan aandelen publiekelijk te verkopen. 

MicroStrategy Launches “At the Market” Securities Offering for Flexibility to Sell Up to $1 billion of its Class A Common Stock Over Time $MSTRhttps://t.co/qouK8pFmBF

— Michael Saylor (@michael_saylor) June 14, 2021

In de aanvraag is te lezen dat MicroStrategy van plan is om te opbrengsten van het aandeel aanbod te gebruiken voor een breed scala aan investeringen. 

“We zijn van plan om de netto opbrengsten te gebruiken voor zakelijke doeleinden, waaronder het verkrijgen van bitcoin. We hebben nog niet vastgesteld hoeveel van de netto opbrengst gebruikt zal worden voor een specifiek doeleinde, daarom zal het management een ruime discretie hanteren over de toewijzing van deze opbrengsten”

Het lijkt dus aannemelijk dat een groot deel van de $1 miljard die MicroStrategy wenst op te halen door de verkoop van aandelen zal gebruiken om bitcoins te kopen. MicroStrategy is op dit moment al een van de grootste ‘holders’ van bitcoins met ruim $3,7 miljard omgerekend naar de huidige marktwaarde van de grootste cryptocurrency.

Het zal voor weinigen als een verrassing komen dat MicroStrategy voorlopig niet stopt met het kopen van bitcoins. Wat echter wel bijzonder is, is de mate en snelheid waarop dit op dit moment plaatsvindt. Blijkbaar heeft Michael Saylor, als CEO van het bedrijf, dusdanig veel vertrouwen in bitcoin dat hij investeringen durft te maken met dergelijke astronomische bedragen.

Hoe je het wendt of keert, iedere keer dat er een bitcoin ‘dip’ op de koers bestaat kun je ervan uitgaan dat MicroStrategy de dip koopt. De afgelopen tijd en de nabije toekomst staan voor het bedrijf dan ook in het teken van behoorlijk serieuze accumulatie.

,
Microstrategy, het bedrijf van Michael Saylor, heeft onlangs aangekondigd dat zij $500 miljoen beschikbaar hadden gekregen voor de aankoop van bitcoin (BTC) doordat zij de uitgifte van “Senior Secured Notes” hadden voltooid. Microstrategy was al in het bezit van meer dan 90.000 bitcoins, maar kennelijk heeft het vergroten van dit portfolio nog altijd een hoge […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account