MicroStrategy klaar om $500 miljoen aan bitcoin (BTC) te kopen, koers stijgt

Open Bitvavo account

Open Binance account


MicroStrategy klaar om $500 miljoen aan bitcoin (BTC) te kopen, koers stijgt,

MicroStrategy, het business intelligence-bedrijf dat vooral bekend is van zijn enorme bitcoin (BTC) aankopen, is klaar om weer honderden miljoenen dollars aan bitcoin te kopen. Het bedrijf rondde vandaag de $500 miljoen “Senior Secured Notes” uitgifte af, aldus een aankondiging vandaag.

Senior secured notes zijn een soort schuldpapieren die investeerders om kunnen ruilen voor aandelen in MicroStrategy of geld. Tijdens de private sale konden institutionele investeerders deze schuldpapieren kopen. Zij lenen MicroStrategy dus eigenlijk geld waarvoor MicroStrategy uiteindelijk een rente van 6,125% betaalt.

In eerste instantie zou MicroStrategy $400 miljoen ophalen, maar dat bedrag werd niet veel later verhoogd naar $500 miljoen nadat de interesse groot bleek te zijn. Met de uitgifte van $500 miljoen aan senior secured notes heeft het bedrijf nu $488 miljoen tot zijn beschikking om bitcoins te kopen.

Die bitcoins komen bovenop de 92.079 bitcoins die MicroStrategy al in zijn portfolio heeft zitten. Die bitcoins hebben met de huidige bitcoin koers een waarde van $3,7 miljard. Geen slechte investering gezien het feit MicroStrategy aanvankelijk $2,2 miljard investeerde, $1,5 miljard winst dus!

Het bedrijf neemt het investeren in en bezitten van bitcoin erg serieus. Dat blijkt alleen al aan hoe het zichzelf beschrijft in de persaankondiging:

“Het MicroStrategy-analyseplatform wordt consequent beoordeeld als het beste op het gebied van bedrijfsanalyse en wordt gebruikt door veel van ‘s werelds meest bewonderde merken in de Fortune Global 500. We streven twee bedrijfsstrategieën na: (1) onze bedrijfsanalysesoftware laten groeien om onze visie van Intelligence Everywhere en (2) het verwerven en vasthouden van bitcoin, dat we beschouwen als een betrouwbare waardeopslag, ondersteund door een robuuste, openbare, open-source architectuur die niet is gebonden aan soeverein monetair beleid.”

Wanneer MicroStrategy precies bitcoin zal gaan kopen is niet bekend. Wel zal dit waarschijnlijk via een zogenaamd over-the-counter (OTC) platform gebeuren en dus niet op de open markt. MicroStrategy zal hiervoor waarschijnlijk de hulp van Coinbase inschakelen. Ondertussen lijkt bitcoin goed te reageren op het nieuws nu BTC door de $40.000 is geschoten!

,
MicroStrategy, het business intelligence-bedrijf dat vooral bekend is van zijn enorme bitcoin (BTC) aankopen, is klaar om weer honderden miljoenen dollars aan bitcoin te kopen. Het bedrijf rondde vandaag de $500 miljoen “Senior Secured Notes” uitgifte af, aldus een aankondiging vandaag. Senior secured notes zijn een soort schuldpapieren die investeerders om kunnen ruilen voor aandelen […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account