MetaMask wil Apple ‘dumpen’ vanwege hoge tarieven iOS-apps

Open Bitvavo account

Open Binance account


MetaMask wil Apple ‘dumpen’ vanwege hoge tarieven iOS-apps,

Apple vraagt van ontwikkelaars al jaren een enorme commissie van 30% om apps beschikbaar te stellen in de App Store, maar daar komt tegenwoordig steeds meer kritiek op. MetaMask-medeoprichter Dan Finlay wil zelfs helemaal af van Apple’s platform.

Bitcoin exchange Coinbase hekelt Apple-beleid

Dat schrijft hij op Twitter als antwoord op het nieuws dat de Coinbase Wallet-app op iOS wat problemen heeft door toedoen van Apple. De app stelt je namelijk in staat om NFT’s van en naar de wallet op je iOS-apparaat te sturen, maar hier rekent het netwerk (bijvoorbeeld Ethereum) gas-fees voor. Apple suggereert dat deze commissies vallen onder in-app aankopen. Deze wil het bedrijf direct in de App Store zien staan, omdat het ook hiervoor 30% van de aankopen in rekening brengt.

Maar Coinbase en veel andere bedrijven zijn hier allesbehalve blij mee. Apps zijn vaak niet goedkoop om te maken, en ze leveren ook niet altijd veel op. De gas-fees in Coinbase’ app zijn gewoon netwerkkosten die het niet op kan strijken.

Echter lijkt de crypto exchange achter zijn standpunt te blijven staan en niet de commissies te gaan betalen. Daarom heeft Apple de laatste update heeft geblokkeerd totdat de functie uitgeschakeld wordt. Ook verwijt Coinbase Apple laconiek dat het de commissies überhaupt niet kan betalen omdat ze zijn gedenomineerd in ETH.

MetaMask staat aan kant Coinbase

MetaMask-medeoprichter Dan Finlay noemt de ‘Apple-tax’ monopolistisch, het platform zou gereed zijn om Apple hierdoor helemaal achterwege te laten. “Ik ben solidair met Coinbase. Ik neem aan dat [MetaMask] en elke andere wallet de volgenden zijn,” twitterde hij. Ook ziet hij dat Apple’s beleid feitelijk een vorm van censuur is. Ironisch genoeg heeft hij voorheen bij Apple aan de App Store heeft gewerkt.

Oh I’ll absolutely stand in solidarity here, I assume MM and every other wallet is next. I’m ready to dump the Apple ecosystem. The 30% tax is an abuse of monopoly. @tim_cook has donned the Big Brother screen. https://t.co/tzcA0Ol658

— Dan Finlay 🦊💙 (@danfinlay) December 1, 2022

Vermoedelijk betekent dit alles dat als Apple dit beleid niet snel eindigt, eigenaren van iOS-apparaten hun heil ergens anders moeten zoeken. Onder andere Epic Games en Polygon Studios hebben zich ook al tegen Apple’s beleid gekeerd.

,
Apple vraagt van ontwikkelaars al jaren een enorme commissie van 30% om apps beschikbaar te stellen in de App Store, maar daar komt tegenwoordig steeds meer kritiek op. MetaMask-medeoprichter Dan Finlay wil zelfs helemaal af van Apple’s platform. Bitcoin exchange Coinbase hekelt Apple-beleid Dat schrijft hij op Twitter als antwoord op het nieuws dat de […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account