Meerderheid van instituties heeft voor 2026 crypto als bitcoin op balans: Fidelity

Open Bitvavo account

Open Binance account


Meerderheid van instituties heeft voor 2026 crypto als bitcoin op balans: Fidelity,

Ondanks de huidige koers van bitcoin (BTC) en het negatieve sentiment in de crypto markten zijn er een aantal positieve signalen op te merken. Fidelity, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld met bijna $5 biljoen assets under management (AUM), ziet de toekomst van de wereld van cryptocurrencies rooskleurig in.

90% van institutionele investeerders wil bitcoin op de balans

Fidelity Digital Assets, de tak van Fidelity die zich focust op de wereld van crypto, stelt dat zeker 90% van alle institutionele investeerders voor 2026 het plan hebben om blootstelling aan cryptocurrencies te hebben.

Dit hebben ze bepaald door een enquête onder hun klanten af te nemen. Ook zou 70% van diezelfde institutionele investeerders in de zeer nabije toekomst al de wereld van crypto binnen willen stappen.

Binnen de nieuwscyclus over de crypto markten zijn er altijd partijen die extreem positief zijn, ondanks grote negatieve signalen. Fidelity is echter niet zomaar een partij. Het bedrijf heeft een enorm bereik en met gigantische klanten over de hele wereld zijn de resultaten van de enquete enorm betrouwbaar en merkwaardig te noemen. 

Zeker 1,000 institutionele investeerders werden in de enquête door Fidelity ondervraagd. Deze investeerders waren over de hele wereld gevestigd. Het liet helder zien dat het sentiment onder dergelijke investeerders op de lange termijn extreem positief te noemen is.

De markt wordt volwassen

Volgens Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, is dit sentiment ten minste voor een deel toe te schrijven aan de groeiende verfijning naar crypto door professionele geldbeheerders. Ook liet de recente pandemie het een en ander zien voor dergelijke investeerders.

“De pandemie is een katalysator geweest voor veel institutionele investeerders om hun investeringen te definiëren en te operationaliseren.” 

Hoewel op dit moment institutionele investeerders nog aan de zijlijn blijven staan, laten deze resultaten zien dat dergelijke investeerders op de lange termijn absoluut geïnteresseerd zijn in de wereld van crypto. De toekomst van bitcoin en alle andere cryptocurrencies zal dan ook een interessante zijn.

,
Ondanks de huidige koers van bitcoin (BTC) en het negatieve sentiment in de crypto markten zijn er een aantal positieve signalen op te merken. Fidelity, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld met bijna $5 biljoen assets under management (AUM), ziet de toekomst van de wereld van cryptocurrencies rooskleurig in. 90% van institutionele investeerders […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account