Marvel & DC verbieden hun artiesten om hun werk als NFT’s te verkopen

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountMarvel & DC verbieden hun artiesten om hun werk als NFT’s te verkopen,

Marvel en DC, de twee grootste stripboekuitgevers ter wereld, willen niet dat hun artiesten non-fungible tokens (NFT’s) verkopen van hun (eigen) werk. Dat meldt persbureau Bloomberg op 10 september.

Marvel and DC have banned sales of NFTs featuring their characters, forcing artists and dealers to rethink how it could affect their earnings https://t.co/vOnLvJTK3W

— Bloomberg Technology (@technology) September 10, 2021

Marvel, bekend van Spider-Man en de Avengers, en DC, bekend van Superman en Batman, stonden normaliter hun artiesten toe om extra te verdienen door originele afdrukken te verkopen van hun werk.

De artiesten dachten dat NFT’s de volgende stap zouden kunnen zijn om extra te verdienen, maar de enorme bedrijven staan dit dus niet toe. Volgens de publicatie mogen artiesten bij de twee uitgevers geen NFT’s verkopen van personages die “eigendom” van de bedrijven zijn, ook niet van de personages die zij zelf gecreëerd hebben.

Dat gaat natuurlijk niet zonder controverse, het blokkeert namelijk (potentiele) inkomsten voor deze artiesten. Er is al veel kritiek over het feit dat deze artiesten niet betaald worden voor het succes van de recente films van de bedrijven.

De reden voor deze beslissing is hoogstwaarschijnlijk omdat de uitgevers zelf van plan zijn om NFT’s te verkopen. Marvel waagde zich hier al vorige maand aan met een Spider-Man NFT op het VeVe platform. Een woordvoerder van Marvel zegt dat er ook plannen zijn voor de artiesten in de toekomst op VeVe.

Het nieuws komt niet als een verassing, van de zomer ontvingen meerdere artiesten al waarschuwingsbrieven van de bedrijven. Ironisch genoeg had toen iemand een van deze brieven juist verkocht als een NFT.

Zaken als copyright, patenten en intellectueel eigendom zijn al jaren een onderwerp van controverse, vooral sinds de opkomst van computers en het internet. Veel mensen zijn van mening dat de regels en wetten hieromtrent ver achterhaald zijn en alleen de rechten van de rijken beschermen. De opkomst van NFT’s en wat dit betekent voor eigendomsrechten lijkt dit onderwerp alleen maar complexer te maken.

,
Marvel en DC, de twee grootste stripboekuitgevers ter wereld, willen niet dat hun artiesten non-fungible tokens (NFT’s) verkopen van hun (eigen) werk. Dat meldt persbureau Bloomberg op 10 september. Marvel and DC have banned sales of NFTs featuring their characters, forcing artists and dealers to rethink how it could affect their earnings https://t.co/vOnLvJTK3W — Bloomberg […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account