Litecoin (LTC) oprichter Charlie Lee trapte met beide benen in desinformatie campagne, bekent schuld

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountLitecoin (LTC) oprichter Charlie Lee trapte met beide benen in desinformatie campagne, bekent schuld,

Gisteren vond er een erg bijzondere ontwikkeling plaats in de crypto markten. Even leek het erop alsof de koersen van vrijwel al cryptocurrencies op aan het stijgen waren. Vooral litecoin (LTC) steeg explosief. Dit was het gevolg van het nieuws dat litecoin als betaalmiddel geaccepteerd zou gaan worden bij de Amerikaanse winkelketen Walmart.

Al snel kwam men erachter dat dit nepnieuws was. Het was een verfijnde desinformatie campagne met het doel om de prijs van litecoin te ‘pumpen’. Zelfs de grootste mainstream media platformen trapte erin. Zo deelde onder meer Reuters en CNBC het bericht zonder aan de echtheid te twijfelen.

Litecoin Foundation

De Litecoin Foundation, de organisatie achter litecoin, trapte eveneens met beide benen in het nepnieuws. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, liet in een interview met Bloomberg weten hoe het kon gebeuren dat zo veel mensen op deze manier voor de gek gehouden konden worden.

Lee stelt dat hij in eerste instantie in extase was van het nieuws. Hij kon zijn geluk niet op, tot hij er al vrij snel achter kwam dat het nep was. 

Het eerste nieuwsplatform dat het bericht verspreidde was GlobeNewsWire. Dit platform heeft inmiddels bekend gemaakt dat er een onderzoek naar het incident gestart gaat worden om de daders te achterhalen. Daarnaast geeft GlobeNewsWire aan dat zij vanaf nu een beter authenticatie proces gaan invoeren om een vergelijkbaar incident te voorkomen.

Volgens Charlie Lee kan de Litecoin Foundation weinig doen om te helpen bij dit onderzoek. Hoewel zij het onderwerp van de desinformatie waren, zijn zij op geen enkele manier betrokken bij de opzet van deze desinformatie campagne, zo stelt Lee.

Hij geeft wel toe dat zij te snel het nieuws voor waar aangenomen hadden. Het spijt hem dan ook enorm dat zij het nepnieuws hadden verspreid. 

“We proberen heel erg hard om geen ‘fake news’ te tweeten, maar deze keer hebben we het echt goed verpest.”

,
Gisteren vond er een erg bijzondere ontwikkeling plaats in de crypto markten. Even leek het erop alsof de koersen van vrijwel al cryptocurrencies op aan het stijgen waren. Vooral litecoin (LTC) steeg explosief. Dit was het gevolg van het nieuws dat litecoin als betaalmiddel geaccepteerd zou gaan worden bij de Amerikaanse winkelketen Walmart. Al snel […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account