Litecoin (LTC) koers explodeert na Walmart nieuws; De grootste mediaplatformen trapten erin

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountLitecoin (LTC) koers explodeert na Walmart nieuws; De grootste mediaplatformen trapten erin,

Even leken we op te gaan stijgen. De koersen kleurden groen en Litecoin (LTC) nam daarin het voortouw. Litecoin was namelijk het onderwerp van wat leek op groot nieuws. Walmart zou de altcoin namelijk binnenkort bij al zijn fillialen gaan accepteren. Euforie overspoelde de markt, met de LTC koers die met 40% omhoog schoot. Maar al gauw werd duidelijk dat hier wat raars aan de hand was.

Het leek zo geloofwaardig. Er ging een persbericht uit via een emailadres die van Walmart leek te zijn. Maar meerdere personen vertrouwden het zaakje niet en kwamen er binnen enkele minuten achter dat de domeinnaam pas een maand geleden is geregistreerd.

https://t.co/Tn2N7HdfhF (the email domain used in the press release) was registered last month and doesn’t go to any official website. pic.twitter.com/ADNGpmOCFD

— Steven (@Dogetoshi) September 13, 2021

Wat dit nieuws extra kracht gaf was het feit dat zelfs media outlets als Reuters en CNBC het nieuws meteen voor waar aannamen, met Reuters die een artikel de wereld instuurde met de kop: “Walmart gaat litecoin betalingen accepteren.” Ook het Twitter-account van de Litecoin Foundation zelf keek niet verder dan zijn neus lang was en nam het nieuws voor waar aan. Een tweet ging de wereld in waarin het grote nieuws aangekondigd werd.

De foundation, de officiële stichting achter de altcoin, trok de keutel binnen enkele minuten in en verwijderde de tweet weer. Het Reuters artikel staat een uur na publicatie nog steeds online zonder enige correcties. Het Amerikaanse CNBC heeft zijn artikel inmiddels wel  aangepast. Een woordvoerder van het gigantische Walmart heeft namelijk bevestigd dat het nieuws nep is.

Doordat het nieuws aanvankelijk echt leek te zijn steeg de waarde van de totale cryptomarkt in enkele minuten tijd met $100 miljard in waarde. Toen eenmaal duidelijk werd dat het om nepnieuws ging, zag de markt net zo snel weer $100 miljard verdwijnen. Het effect op litecoin was vanzelfsprekend nog groter. LTC steeg 40% maar verloor deze waardestijging net zo snel weer.

Het lijkt hier te gaan om een misinformatiecampagne om de markt, en waarschijnlijk meer specifiek litecoin, op te pompen en te dumpen. Degenen die hierachter zitten zullen er hoe dan ook een mooi slaatje uit hebben weten te slaan. Maar de keerzijde is dat er waarschijnlijk ook veel mensen geld door verloren zijn.

,
Even leken we op te gaan stijgen. De koersen kleurden groen en Litecoin (LTC) nam daarin het voortouw. Litecoin was namelijk het onderwerp van wat leek op groot nieuws. Walmart zou de altcoin namelijk binnenkort bij al zijn fillialen gaan accepteren. Euforie overspoelde de markt, met de LTC koers die met 40% omhoog schoot. Maar […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account