Kan cardano (ADA) stijgen door smart contracts? Deze analist denkt van wel

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountKan cardano (ADA) stijgen door smart contracts? Deze analist denkt van wel,

Nu Cardano (ADA) eindelijk smart contracts heeft geactiveerd, hebben veel investeerders hoge verwachtingen. Kunnen deze smart contracts ervoor gaan zorgen dat de ADA prijs stijgt? Volgens analist Benjamin Cowen wel. Hij kijkt hiervoor naar het netwerkeffect dat Ethereum omhoog heeft geholpen.

In een recente analyse legt hij uit hoe veel mensen ether ook echt gebruiken voor allerlei zaken zoals non-fungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde applicaties. Dit creëert vraag en dus een stijgende ETH prijs. Cowen legt uit:

“Veel ETH wordt opgeslokt op al deze verschillende platforms, door mensen die daadwerkelijk Ether gebruiken: NFT’s, DeFi. Er zijn momenteel zoveel verschillende applicaties, zoveel dApps die mensen gebruiken met Ether, en dat heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de hoge marktkapitalisatie.”

En dat netwerkeffect ervaart Cardano nog niet echt, aldus Cowen. Er zijn namelijk vrijwel nog geen applicaties actief op Cardano, al zijn deze al wel in ontwikkeling. Het opbouwen van een ecosysteem kost tijd, “maar ik denk wel dat Cardano met de tijd zal groeien, en ik denk dat naarmate er meer nut op het platform wordt gebouwd, dit een positief effect op de prijs zal hebben,” aldus de analist.

Waar ziet Cowen ADA naartoe gaan? Hiervoor kijkt hij naar het ADA/ETH handelspaar. Die heeft nog een flinke weg te gaan wil het een nieuwe all-time high (ATH) bereiken:

“Om ADA een nieuw record te laten bereiken tegen ethereum, zal het moeten stijgen … nog een beweging van 68% of zo. Een beweging van 68% door ADA tegen een constante ether prijs zou het dichter bij $4,50 brengen. Verwacht ik dat ADA deze maand of volgende maand naar $4,50 gaat? Waarschijnlijk niet, om heel eerlijk te zijn, maar ik denk wel dat we er uiteindelijk zullen komen.”

Uiteindelijk blijft het natuurlijk afwachten hoe en of het Cardano ecosysteem van de grond komt. Gisteren werd dus in ieder geval de belangrijke stap gezet met de Alonzo update.

,
Nu Cardano (ADA) eindelijk smart contracts heeft geactiveerd, hebben veel investeerders hoge verwachtingen. Kunnen deze smart contracts ervoor gaan zorgen dat de ADA prijs stijgt? Volgens analist Benjamin Cowen wel. Hij kijkt hiervoor naar het netwerkeffect dat Ethereum omhoog heeft geholpen. In een recente analyse legt hij uit hoe veel mensen ether ook echt gebruiken […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account