Internet uitvinder Sir Tim Berners-Lee veilt oorspronkelijke World Wide Web broncode als NFT

Open Bitvavo account

Open Binance account


Internet uitvinder Sir Tim Berners-Lee veilt oorspronkelijke World Wide Web broncode als NFT,

Sir Tim Berners-Lee, een van de oorspronkelijk bedenkers van het moderne internet, gaat een non-fungible token (NFT) van zijn beroemde werk veilen. Berners-Lee ontwikkelde in 1989 de oorspronkelijke broncode van het World Wide Web (WWW) en de code wordt deze maand nog geveild als een NFT via Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld.

In 1989, British computer scientist @timberners_lee invented the World Wide Web in a moment that changed the world forever. Now, Sir Tim will offer the source code for the Web as an NFT in a historic one-off sale. Thread below (1/4)#ThisChangedEverything pic.twitter.com/nYvBFrz0Zr

— Sotheby’s (@Sothebys) June 15, 2021

NFT’s zijn cryptocurrencies waarvan elke token uniek is. Ze zijn niet inwisselbaar waardoor ze kunnen dienen als een soort eigendomsbewijs voor bijvoorbeeld digitale kunst op het Ethereum (ETH) netwerk. Klik hier om meer over NFT’s te lezen. Berners-Lee creëerde in ’89 meerdere internetprotocollen die hedendaags nog de standaard zijn zoals HTML, HTTP en URL’s.

“Drie decennia geleden heb ik iets gecreëerd dat, met de daaropvolgende hulp van een groot aantal medewerkers over de hele wereld, een krachtig instrument voor de mensheid is geweest. Voor mij was het beste van het web de geest van samenwerking.

Hoewel ik geen voorspellingen doe over de toekomst, hoop ik oprecht dat het gebruik, de kennis en het potentieel ervan voor ons allemaal open en beschikbaar zullen blijven om te blijven innoveren, creëren en initiëren van de volgende technologische transformatie, die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.”

Aldus Berners-Lee over zijn werk aan het web. De NFT van Berners-Lee, genaamd ‘This Changed Everything,’ bestaat uit vier onderdelen: de oorspronkelijk broncode van het WWW, een animatie van bijna 10.000 regels van de oorpsronkelijke code, een brief van Berners-Lee die reflecteert op de ontwikkeling en een digitale ‘poster,’ bestaande uit de de originele Python bestanden.

De beroemde programmeur is enthousiast over NFT’s en ziet ze als “het meest geschikte eigendomsmiddel dat bestaat:”

“NFT’s, of het nu kunstwerken zijn of een digitaal artefact als dit, zijn de nieuwste speelse creaties in dit rijk en het meest geschikte eigendomsmiddel dat er bestaat. Ze zijn de ideale manier om de oorsprong achter het web te verpakken.”

De veiling begint op 23 juni met een prijs van $1.000 en loopt tot 30 juni. De verwachtingen omtrent de veiling zijn zeer hoog, wordt de NFT van Beeple, die in maart voor $69,3 miljoen werd verkocht, van zijn troon gestoten?

,
Sir Tim Berners-Lee, een van de oorspronkelijk bedenkers van het moderne internet, gaat een non-fungible token (NFT) van zijn beroemde werk veilen. Berners-Lee ontwikkelde in 1989 de oorspronkelijke broncode van het World Wide Web (WWW) en de code wordt deze maand nog geveild als een NFT via Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld. In 1989, […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account