Groot pensioenfonds uit Australië staat op het punt te investeren in bitcoin (BTC)

Open Bitvavo account

Open Binance account


Groot pensioenfonds uit Australië staat op het punt te investeren in bitcoin (BTC),

Queensland Investment Corporation (QIC) is een enorm Australisch pensioenfonds met maar liefst $92,4 miljard aan activa onder beheer. Hiermee staat QIC op de vijfde plek van Australië. Onlangs maakte het fonds aan de Financial Times bekend dat zij serieus overwegen om te investeren in cryptocurrencies.

Pensioenfondsen

Stuart Simmons, het hoofd van de crypto afdeling van QIC, gaf aan dat zij hoogstwaarschijnlijk eerst van start zullen gaan met enkele voorzichtige investeringen. Dit komt omdat QIC eerst meer zekerheid wil op het gebied van regulatie. Simmons stelt dat de overheid in Australië eerst de benodigde helderheid omtrent deze regulatie moet verschaffen voordat QIC met grote bedragen gaat investeren.

Simmons gelooft dat zodra de markt verandert van een ‘wilde westen’ naar een professionele markt meer pensioenfondsen en andere conservatieve vermogensbeheerders een sprong in het diepe zullen wagen.

Een aantal grote vermogensbeheerders in Australië hebben reeds een positie in een of meerdere cryptocurrencies genomen, maar tot dusver heeft nog geen enkel pensioenfonds een dergelijke stap gemaakt. Deze soort vermogensbeheerders zijn over het algemeen een stuk conservatiever dan andere fondsen en met een crypto investering zou QIC het eerste pensioenfonds in Australië worden dat een dergelijke stap neemt.

Om die reden is een eventuele investering van QIC in crypto een enorme stap voor de crypto gemeenschap. Dit zal dan ook warm onthaald worden door crypto investeerders over de hele wereld.

Super-fondsen

Volgens Simmons is het slechts een kwestie van tijd voordat andere pensioenfondsen, of ‘super-funds’ zoals hij het noemt, vergelijkbare stappen zullen gaan ondernemen. 

“Ik denk niet dat het onvermijdelijk is dat super funds en de institutionele markt zullenl gaan investeren in crypto, maar naarmate het segment volwassener wordt bestaat er een goede kans dat super funds blootstelling zullen gaan nastreven.”

Over de hele wereld hebben slechts een handjevol pensioenfondsen in cryptocurrencies geïnvesteerd. Hoe meer banken, pensioenfondsen en andere instituties laten zien dat zij niet langer bang zijn voor de wereld van cryptocurrencies, hoe makkelijker het wordt voor de overgebleven instituties om hierin te volgen. 

,
Queensland Investment Corporation (QIC) is een enorm Australisch pensioenfonds met maar liefst $92,4 miljard aan activa onder beheer. Hiermee staat QIC op de vijfde plek van Australië. Onlangs maakte het fonds aan de Financial Times bekend dat zij serieus overwegen om te investeren in cryptocurrencies. Pensioenfondsen Stuart Simmons, het hoofd van de crypto afdeling van […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account