Goed voor bitcoin (BTC)? Centrale bank VS verwacht dat inflatie nog wel even aanhoudt

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountGoed voor bitcoin (BTC)? Centrale bank VS verwacht dat inflatie nog wel even aanhoudt,

Inflatie betekent dat het geld dat in omloop is minder waard wordt. De prijzen stijgen en de koopkracht neemt af. Het is wat veel bitcoin (BTC) investeerders aanhalen als reden voor waarom BTC een interessante investering kan zijn. En inflatie zal er de komende maanden in de Verenigde Staten nog wel zijn, blijkt uit uitspraken tijdens de Federal Reserve meeting.

Door de uitbraak van het coronavirus kwamen economieën wereldwijd in de problemen. Een redmiddel waar centrale banken naar grepen was het in principe bijprinten van geld. Hiermee hielden ze de economie grotendeels op de been, maar nam wel de inflatie toe. Tijdens de meeting zei Fed voorzitter Jerome Powell het volgende:

“De inflatie loopt ruim boven onze doelstelling van 2%, en dat is al een paar maanden, en zal naar verwachting zeker een paar maanden boven onze doelstelling blijven, voordat we denken dat deze weer zal dalen in de richting van onze doelstelling.”

Dergelijk nieuws kan positief uitpakken voor bitcoin. Bitcoin is namelijk een cryptocurrency waar geen enkele centrale partij controle over heeft. Daarbij komt het feit dat de inflatie van BTC over de komende jaren steeds verder afneemt.

Bitcoin is in principe gebaseerd op hetzelfde principe van goud. Hoe meer goud er gedolven is, hoe minder goud er over blijft in de grond. De hoeveelheid nieuw goud dat de markt opstroomt neemt daarmee steeds verder af. Ditzelfde geldt voor bitcoin.

Elke vier jaar worden de beloningen voor bitcoin miners gehalveerd. Hiermee neemt de stroom van nieuwe bitcoins die de markt betreden elke vier jaar dus met de helft af. Blijft de vraag gelijk, of stijgt de vraag, dan kan de waarde van bitcoin stijgen doordat het aanbod kleiner is.

Op dit principe is ook het stock-to-flow model van de Nederlandse analist PlanB gebaseerd. Zijn model verwacht astronomische prijzen voor bitcoin.

,
Inflatie betekent dat het geld dat in omloop is minder waard wordt. De prijzen stijgen en de koopkracht neemt af. Het is wat veel bitcoin (BTC) investeerders aanhalen als reden voor waarom BTC een interessante investering kan zijn. En inflatie zal er de komende maanden in de Verenigde Staten nog wel zijn, blijkt uit uitspraken […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account