‘Godzijdank voor Bitcoin (BTC),’ zegt Senator na verhogen schuldenplafond naar $29 duizend miljard

Open Bitvavo account

Open Binance account


‘Godzijdank voor Bitcoin (BTC),’ zegt Senator na verhogen schuldenplafond naar $29 duizend miljard,

De Verenigde Staten kampt met een enorme schuldenberg. En onlangs is het schuldenplafond voor de overheid nog maar eens verhoogd. Voor Senator Cynthia Lummis reden om god te bedanken voor Bitcoin (BTC) in haar speech voor het Amerikaanse Congres.

President Joe Biden heeft onlangs een wet ondertekend waarmee het schuldenplafond wordt verhoogd naar $28,9 biljoen. Dat is 29 duizend miljard. De huidige schuld die het land heeft is groter dan het bruto binnenlands product, oftewel de bruto waarde van alle producten en diensten die de VS over een heel jaar produceren.

Thank God for #Bitcoin pic.twitter.com/W9BtWZAiU4

— Michael Saylor⚡ (@saylor) October 15, 2021

Senator Lummis staat erom bekend een Bitcoin-voorstander te zijn. Zo bezit ze zelf ook. In haar speech voor het Congres vertelt ze waarom ze zo geïnteresseerd is geraakt in crypto en in het bijzonder bitcoin. Deze valuta worden namelijk niet uitgegeven door overheden en zijn daarom niet afhankelijk van de enorme schulden die overheden veroorzaken. In haar speech zei ze:

“Keer op keer hebben presidenten van beide partijen de schuld op onverantwoorde wijze opgebouwd, zonder plan om deze aan te pakken. Dus godzijdank voor Bitcoin en een andere niet-fiat-valuta die de onverantwoordelijkheid van regeringen overstijgt, inclusief die van ons.”

Lummis kocht onlangs tussen de $50.000 en $100.000 aan bitcoins. Het is niet duidelijk hoeveel precies vanwege de wetgeving. Naar verluidt is het de grootste crypto aankoop ooit door een Amerikaanse wetgever. Lummis koopt echter al sinds 2013 bitcoin. Haar eerste BTC aankoop was nog voor $330 per token, een koopje vergeleken met de huidige prijs.

Bitcoin, dat nog niet zo lang geleden enkel een speeltje was voor nerds op het internet, wordt steeds vaker genoemd door de hoogst geplaatste wetgevers wereldwijd. Zo zagen we natuurlijk al El Salvador bitcoin als wettig betaalmiddel invoeren. De Amerikaanse Senator Ted Cruz vindt daarnaast dat miners een belangrijke rol kunnen gaan vervullen in de energietransitie.

,
De Verenigde Staten kampt met een enorme schuldenberg. En onlangs is het schuldenplafond voor de overheid nog maar eens verhoogd. Voor Senator Cynthia Lummis reden om god te bedanken voor Bitcoin (BTC) in haar speech voor het Amerikaanse Congres. President Joe Biden heeft onlangs een wet ondertekend waarmee het schuldenplafond wordt verhoogd naar $28,9 biljoen. […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account