Galaxy Digital wint veiling en koopt GK8 van failliete Celsius

Open Bitvavo account

Open Binance account


Galaxy Digital wint veiling en koopt GK8 van failliete Celsius,

Het Galaxy Digital van Mike Novogratz zit ondanks de lange bearmarkt niet stil en blijft om zich heenkijken voor versterkingen. De volgende partij die het crypto platform in het kader van die zoektocht opkoopt is GK8, een self-custody platform. Galaxy Digital neemt het bedrijf over van het inmiddels failliete crypto-leenplatform Celsius.

Today, @GalaxyHQ, a financial services and investment management innovator in the digital asset, cryptocurrency, and blockchain technology sectors, announced it intends to acquire GK8. Read more: https://t.co/eRVaB8pJHg

— GK8 (@GK8_Security) December 2, 2022

Goedkope overname

Galaxy Digital wil niets delen over de aankoopprijs, behalve dat deze een stuk lager ligt dan de 115 miljoen dollar die Celsius in november 2021 nog voor dit platform betaalde. Het doel van de aankoop van Galaxy Digital is om zijn zogenaamde prime brokerage uit te breiden.

Met de acquisitie van GK8 komen er in totaal 40 mensen bij het team van Galaxy Digital, waaronder enkele blockchain ingenieurs en cryptografie-experts. Overigens moet de overname nog goedgekeurd worden door de toezichthouder.

De overname zou de aanwezigheid van Galaxy Digital op het wereldtoneel uitbreiden met een kantoor in Tel Aviv in Israël. CEO en oprichter Novogratz zegt:

“Het toevoegen van GK8 aan ons arsenaal is een belangrijk moment voor onze industrie en ons voornemen om van strategische kansen te profiteren om Galaxy Digital op een duurzame manier te laten groeien.”

De val van Celsius

De problemen bij het crypto-leenplatform Celsius ontstonden na het omvallen van Terra (LUNA) in mei van dit jaar. Uiteindelijk duurde het tot juli 2022 voordat Celsius zijn faillissement aanvroeg en enkele van zijn assets, waaronder dus GK8, ter veiling beschikbaar stelde.

Galaxy Digital was eerder van plan om BitGo over te nemen voor 1,2 miljard dollar, maar zag daarvan af nadat het bedrijf niet in staat was om voldoende duidelijkheid over zijn financiële gezondheid te scheppen. BitGo reageerde op het annuleren van die deal met het aanspannen van een rechtszaak tegen Galaxy Digital.

Nu lijkt het bedrijf van Novogratz met GK8 voor een andere oplossing te hebben gekozen en is de overname van BitGo definitief van tafel. Tenzij BitGo erin slaagt om via de rechtszaal af te dwingen dat de deal alsnog doorgang vindt, maar de kans daarop lijkt klein.

Novogratz is overigens overtuigd dat bitcoin (BTC) nog met meer dan 2.800% kan stijgen naar $500.000.

,
Het Galaxy Digital van Mike Novogratz zit ondanks de lange bearmarkt niet stil en blijft om zich heenkijken voor versterkingen. De volgende partij die het crypto platform in het kader van die zoektocht opkoopt is GK8, een self-custody platform. Galaxy Digital neemt het bedrijf over van het inmiddels failliete crypto-leenplatform Celsius. Today, @GalaxyHQ, a financial […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account