Franse regering wil een Europees overzichtsorgaan voor cryptomarkt

Open Bitvavo account

Open Binance account


Franse regering wil een Europees overzichtsorgaan voor cryptomarkt,

Regulatie van de crypto markten wordt naarmate de groei zich door blijft zetten steeds belangrijker. Zodoende gaan steeds meer regeringen van landen zich bezighouden met wet- en regelgeving wat betreft de handel in cryptovaluta.

Franse regering pleit bij de EU

Zo ook de Franse regering, zo blijkt nu. Doordat Frankrijk een land binnen de Europese Unie is, kan het land echter niet zomaar hun eigen wetgeving wat betreft cryptovaluta aannemen. Dit moet vaak via de Europese Unie gaan, daarnaast kan het handig zijn om dit breder te regelen.

In een voorstel stelt Frankrijk dat de European Securities and Market Authority (ESMA) over het hele continent overzicht en regulatie van de crypto markt op zich moet nemen.

Dit zou betekenen dat alle autoriteit zou liggen bij dit ene orgaan. Uiteraard heeft dit veel voordelen. Bureaucratische rompslomp wordt op deze manier tot een minimum beperkt en het zal zorgen voor een uniforme regelgeving voor alle lidstaten.

Volgens het Franse regulerende orgaan, de AMF, is centreren van deze autoriteit bij een enkel orgaan dan ook een erg goed idee:

“De macht om direct toezicht te houden op het publiekelijk aanbod van crypto activa in de EU en van crypto dienstverleners zouden substantieel kosten kunnen besparen en alle expertise concentreren in een enkele, efficiente manier.”

De Franse regering lijkt in dit voorstel wel enigszins bevooroordeeld. De ESMA is namelijk gevestigd in Parijs, hetgeen voor Frankrijk extra voordelig zal zijn.

Regulatie goed voor crypto?

Een ding is duidelijk. Regulatie wat betreft cryptovaluta in de EU gaat er komen. Vorig jaar werden er al plannen van Frankrijk bekend gemaakt om regulatie voor alle lidstaten efficiënt te regelen en nieuwe regels worden voortdurend opgesteld. Dit nieuwe voorstel van Frankrijk is slechts de laatste uit een inmiddels lange reeks.

Mocht dit voorstel van Frankrijk worden geaccepteerd en de ESMA de rol als toezichtsorgaan krijgen zal dit uiteindelijk goed zijn voor de markten en samenwerking tussen verschillende lidstaten van de EU.

Regulatie kan ervoor zorgen dat er grote instroom van geld richting de crypto markten kan ontstaan. Veel grote, institutionele investeerders worden afgeschrikt door het ‘wilde westen’ karakter van de wereld van crypto.

Door regulatie komt er structuur in deze markt. Dit kan de katalysator zijn voor grote spelers die tot dan toe terughoudend waren. 

Wat er met de ESMA en regulatie gaat gebeuren in de EU moet nog maar blijken, maar een ding is zeker. Die regulatie van de markten in Europa gaat er komen.

,
Regulatie van de crypto markten wordt naarmate de groei zich door blijft zetten steeds belangrijker. Zodoende gaan steeds meer regeringen van landen zich bezighouden met wet- en regelgeving wat betreft de handel in cryptovaluta. Franse regering pleit bij de EU Zo ook de Franse regering, zo blijkt nu. Doordat Frankrijk een land binnen de Europese […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account