Ethereum concurrent Solana haalt $300+ miljoen op, SOL koers stijgt hard

Open Bitvavo account

Opwn Binance accountEthereum concurrent Solana haalt $300+ miljoen op, SOL koers stijgt hard,

Solana Labs, de ontwikkelaar van het Solana (SOL) netwerk, heeft maar liefst $314,15 miljoen opgehaald in een private token sale. Het is een van de grootste private sales van dit jaar en in de cryptocurrency industrie.

Solana Labs wil het geld gebruiken om de ontwikkeling van decentrale applicaties (dApps) te bevorderen en te versnellen. Vooral decentralized finance (DeFi) projecten zullen aandacht krijgen. Daarnaast wordt met het geld ook een financieringstak opgericht.

Onlangs kwam al naar buiten dat de financiering $300 tot $450 miljoen zou kunnen opleveren. De financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz en Polychain Capital. Ook Alameda Research, CoinShares, CMS Holdings, Multicoin Capital en nog een reeks investeerders deden mee.

Solana wil de concurrentie met Ethereum (ETH) aangaan en dit enorme bedrag kan daarbij helpen. Ethereum heeft nog meerdere updates nodig zodat het netwerk beter kan schalen en meer transacties kan verwerken. Momenteel kan Ethereum ongeveer 15 transacties per seconde aan terwijl dat voor Solana maar liefst 50.000 is.

“De volgende golf van innovatie in crypto zal plaatsvinden omtrent applicaties. Het is gemakkelijk om talloze use-cases voor crypto als technologie voor te stellen, maar om ze in echte producten te bouwen die miljoenen mensen gebruiken, is het bestaan van een krachtige blockchain vereist. Solana is een blockchain van de volgende generatie die aan die hoge lat kan voldoen.”

Aldus Ali Yahya van durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz. De SOL koers lijkt al op het nieuws positief te reageren en was gisteren een van de grootste stijgers op de markt. De SOL koers staat 3.700% in de plus in 2021.

,
Solana Labs, de ontwikkelaar van het Solana (SOL) netwerk, heeft maar liefst $314,15 miljoen opgehaald in een private token sale. Het is een van de grootste private sales van dit jaar en in de cryptocurrency industrie. Solana Labs wil het geld gebruiken om de ontwikkeling van decentrale applicaties (dApps) te bevorderen en te versnellen. Vooral […],
Lees het originele artikel op crypto-insiders.nl

Open Bitvavo account

Open Binance account